• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Karaismailoğlu: Engelli vatandaşlar ihtiyaçlarını zorluk çekmeden gidermeli
14 Nisan 2022 Perşembe 09:53

Bakan Karaismailoğlu: Engelli vatandaşlar ihtiyaçlarını zorluk çekmeden gidermeli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, engelli ve yaşlı vatandaşların ulaşım ve iletişim ihtiyaçlarını zorluk çekmeden gidermelerinin temel prensipleri olduğunu vurguladı.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun düzenlediği iftar programında konuşan Karaismailoğlu, herkes için engelsiz ulaşım hedefiyle engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaların olduğunu vurguladı.
 
Karaismailoğlu, “Havalimanlarımızın tamamı ‘Erişilebilirlik Belgesi’ alarak büyük bir başarıya imza attılar. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, erişilebilir kamu kurum ve kuruluşları kategorisinde Erişilebilirlik Ödülü aldı. Balıkesir Kocaseyit Havalimanı ise aynı kategoride ikinci oldu. İstanbul Havalimanı’nda, Otizm, Down sendromu, Serebral Palsi, işitme, görme engeli ve hareket kısıtlılığı gibi farklı zorluklar yaşayan vatandaşlarımız için terminal girişinden uçuş kapısına kadar kolaylık sağlayan birçok örnek uygulama düşünüldü, hayata geçirildi. Bu çalışmalarıyla İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından 'Erişilebilir Havalimanı' ödülüne layık görüldü. PTTMatik’lerimizi erişilebilir hale getirdik. Engelli müşterilerimizin aylıklarını istedikleri adreslere ulaştırıyoruz. PTT hizmetlerinden faydalanan işitme ve konuşma engelli müşterilerimizle çağrı merkezleri ve ptt.gov.tr üzerinden online görüntülü görüşme sağlıyoruz. Uydu ve Kablo TV şirketimiz Türksat ‘erişilebilir dijital uygulamalar’ da birincilik ödülü aldı. Kullanıcı sayısı 57 milyonu geçen ‘e-devlet kapısı’ interaktif içerikli ve engelli kullanıcıların hizmetindedir. E-Devlet çağrı merkezinde ‘Devlet’te Engel Yok Projesi’ni başarı bir şekilde yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Engelli bireylere, harp ve vazife sırasında şehit olanların yakınlarına ve gazilere, elektronik haberleşme hizmetlerinden yüzde 25 oranında ek indirim sağladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, “İşitme ve konuşma engelli kardeşlerimize işaret dili bilen arkadaşlarımızla hizmet veriyoruz. Çağrı merkezi aramalarında engelli abonelere öncelik veriyoruz. Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı’mızı tamamladığımızda, hareket kabiliyeti sınırlı kardeşlerimizin seyahatlerinin her noktasında güven ve konforu tam anlamı ile sağlayacağız. Yaşlı ve engelli, hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak, hayata katılımlarını teşvik etmek ülkemizin geleceği için son derece kritik önemdedir.” değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 266 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA