• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Çavuşoğlu: “(Ahıska Türkleri) Geldiler ve ‘İstanbul seçimleri bizim için de çok önemli dediler
28 Mayıs 2019 Salı 09:44

Bakan Çavuşoğlu: “(Ahıska Türkleri) Geldiler ve ‘İstanbul seçimleri bizim için de çok önemli" dediler"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan ziyaretinde Ahıska Türkleri'nin İstanbul seçimini önemsediklerini gördüğünü belirterek, "Geldiler...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan ziyaretinde Ahıska Türkleri'nin İstanbul seçimini önemsediklerini gördüğünü belirterek, "Geldiler ve "İstanbul seçimleri bizim için de çok önemli. Eğer az çalışacaksanız biz gelelim çalışalım" dediler" ifadelerini kullandı.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliğinin düzenlediği iftar programına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk ve Orta Asya coğrafyasından pek çok ülkenin vatandaşları ile birlikte oruç açtı. İftar programında konuşan Çavuşoğlu, İstanbul seçimlerine dikkat çekti. 3 gün önce yaptığı Güney Kazakistan ziyaretinden bahseden Çavuşoğlu, Ahıska Türkleri'nin İstanbul seçimlerinin çok önemli olduğunu dile getirdiklerini ifade etti. Çavuşoğlu, 31 Mart akşamında yapılan seçim usulsüzlüklerinin giderilmesi bakımından 23 Haziran İstanbul seçimlerinin çok önemli olduğunu belirtti. YSK'nın kanun hükmündeki gerekçeli kararına değinen Çavuşoğlu, yapılan usulsüzlükler karşısında seçimin tekrar yenilenmesinin doğru olduğunu dile getirdi.

"Dediler ki "İstanbul seçimleri bizim için de çok önemli"

Ahıska Türkleri'nin İstanbul seçimlerinin kendileri için önemli olduğunu dile getirdiğin anlatan Bakan Çavuşoğlu, "3 gün önce Güney Kazakistan Çimkent'de Dünya Ahıska Birliği yöneticileri ile Ahıskalı kardeşlerimizle iftarımızı birlikte yaptık. 1942 yılında Stalin tarafından sürgüne gönderilen Ahıska Türkleri, Kırım Tatarları ve diğer soydaşlarımız gibi Orta Asya'ya dağılmışlar. Ama hiçbir yerde dinini, dilini, Türk olduğunu ve örfünü hiç unutmamışlar. Çok ilginç bir şey söylediler. Geldiler ve "İstanbul seçimleri bizim için de çok önemli. Eğer az çalışacaksanız biz gelelim çalışalım" dediler. Ahıska Türkleri bunu sadece seçim zamanında değil, 15 Temmuz'dan sonra da söylediler. Terörle mücadelemizde en az 20 tane Ahıska Türkü Derneği Federasyonu arar, "Bize ihtiyaç varsa hemen geliyoruz. Türkiye'ye yönelik bu terör örgütlerini yok etmek için canımızı vermeye hazırız" derler. Ahıska Türkleri'ni bile ilgilendiren İstanbul seçimleri öyle önemlidir ki bir 31 Mart akşamında yapılan seçim usulsüzlüklerinin giderilmesi bakımından önemlidir" ifadelerini kullandı.

"Bunların sadakati Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine değil, Pensilvanya'daki FETÖ haininedir"

YSK'nın gerekçeli kararına değinen Çavuşoğlu, "Herkes farklı bir şey söyleyebilir ama ben hukuktan bahsederim. Seçim sandıklarında sadece kamu görevlileri olmalıdır. Peki 754 sandıktan binlerce sandık başkanları ve yönetiminde olan kişileri kim getirdi ve atadı? Çünkü bunların sadakati Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine değil, Pensilvanya'daki FETÖ haininedir. Dolayısıyla bunları kanun hükmündeki kararnameyle görevinden uzaklaştırdıktan sonra bunları sandığa kim getirdi? Onlarca sandıkta sayım döküm yok. 90 adet sandıktaki sayım döküm cetvelleri imzalanmamış. Neden? Yüzlerce kısıtlı oy kullanılmış. Bunları ben söylemiyorum, YSK'nın gerekçesinin özetini okuyorum. Aynı zamanda değişik sandıklarda ölü olanların yerine de oy kullanılmış. Kim kullandı? 41 sandıkta tutuklu olanların yerine oy kullanmışlar. 58 sandıkta hükümlü olanların yerine oy kullanmışlar. Zihinsel engelli kardeşlerimizin yerine de çok sayıda oy kullanılmış. Bunların her birisi seçimin yenilenmesi için gerekçedir. Oylara baktığımız zaman bu sandıklardaki toplam oy sayısı, aradaki farkın kat ve kat fazlasıdır" diye konuştu.

Programın sonunda birlik yöneticileri tarafından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na hediye takdim edildi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA