• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Bilginden EYT açıklaması
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:34

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmanın son aşamasına gelindiğini aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.
Bakan Bilgin, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin bir soruya Bilgin, "EYT çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz." dedi.
 
Bilgin, taşeron işçiler hakkında kamuya kadrolu geçişlerle ilgili zamanın henüz belli olmadığını, ancak çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti.
 
Kamudaki sözleşmeli personel sayısının 516 bin kişi olduğunu, kadro haklarına kavuşma çalışmalarının bittiğini ancak "zaman meselesinin" var olduğunu kaydetti.
 
Çalışmanın son halinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a henüz sunulmadığını belirten Bilgin, "Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün (Kabine Toplantısı) gündemde yoktu." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 278 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA