• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Bilginden asgari ücret zammı açıklaması
26 Haziran 2022 Pazar 12:25

Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili olarak, "Önümüzde hafta kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programda konuşma yapan Bakan Bilgin, kamuoyunun merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili önümüzdeki haftayı işaret etti.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili olarak önümüzdeki haftayı işaret ederek, "Önceki hafta sendikacılarımızla, işçi sendikalarıyla, bugün işveren sendikalarımızla görüştük. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
 
Kamu çalışanlarına ilave zamla ilgili Bakan Bilgin, temmuz ayında kamu çalışanlarına yapılacak zamla ilgili "Enflasyon ne gerçekleşirse onun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda ilave zam yapacağız. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Sadece kamu çalışanlarını mı, memurları mı? Hayır, işçilerimizi de, emekli işçilerimizi de aynı şekilde koruyacağız. Peki, çalışan işçilerimizle ilgili bir düzenleme yapacak mısınız; sık sık sorulan sorulardan biri bu. Elbette çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Önceki hafta sendikacılarımızla işçi sendikalarıyla, bugün sabah işveren sendikalarımızla görüştüm, bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Daha birçok düzenleme yapıyoruz, birçok koruyucu düzenleme yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Yeni bir istihdam projesinin uygulamaya konulduğunu bildiren Bilgin, "Bu proje çerçevesinde çok kısa süre içerisinde büyük sanayi kuruluşlarına 50 bin yeni işçi istihdamı oluşturacağız" açıklamasını yaptı. (İLKHA)
Bu haber toplam 674 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA