• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Bilgin: Bu ayın sonuna kadar 3600 ek gösterge düzenlemesini bitireceğiz
11 Mayıs 2022 Çarşamba 08:48

Bakan Bilgin: Bu ayın sonuna kadar 3600 ek gösterge düzenlemesini bitireceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "Kamu personelinin 3600 ek gösterge için en kapsamlı düzenleme yapacağımızı ifade etmek isterim, bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Ayrıntısını o gün paylaşacağız." açıklamasını yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ATO Congresium’da düzenlenen “36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri” açılış programına katıldı. Sosyo-ekonomik boyutu ile iş sağlığı ve güvenliğinin ele alındığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Bilgin, iş yerlerinin ihmalleri konusunda sıfır toleranslarının, iş sağlığı konusundaki hedeflerinin ise sıfır can kaybı olduğunu söyledi.
 
Salgının meydana getirdiği önemli ekonomik sorunların yansımalarının çok geçmeden Türkiye üzerinde de etkisini hissettirmeye başladığını anlatan Bakan Bilgin, bunun en büyük yansımasının enflasyon sorunu şeklinde tezahür ettiğini belirtti.
 
Bilgin, Türkiye’de yaşanan enflasyonun en önemli sebebinin enerji fiyatlarındaki artış olduğunu hatırlatarak, “Tabii enflasyon birçok sebep olan bir olay. Fakat bizdeki enflasyonun en önemli sebebi enerji fiyatlarındaki dünyadaki enerji fiyatlarındaki artış olduğunu, bunun bize yansıması olduğunu biliyoruz. Takip edenler biliyordur. Enerji fiyatlarındaki artış yüzde 100’ün üzerinde. Doğalgaz ve petrol ithalatçısı bir ülke olarak enerji ithalatçısı bir ülke olarak bu sorunu fazlasıyla yaşıyoruz. Kamu olarak bunun sokağa yansımaması, vatandaşın gündelik tüketimine yansımaması konusunda ciddi tedbirler aldık ve bunları çeşitli bakanlıklarımız uygulamaya koyuyor, uygulanmaya devam ediyor. Bilhassa enerji maliyetlerinin hane halkına yansımaması konusunda kamunun sübvansiyonları var. Fakat bütün bunlara rağmen maliyeti oldukça yüksek ve bu bütün fiyatlara, bütün girdilere yansıyor çünkü üretimin de temel girdisi enerji. Bu tabii ciddi bir sorun” dedi.
 
Türkiye’nin nükleer enerji üretimi konusunda ciddi bir yatırım gerçekleştirdiğini not düşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, enflasyonu kontrol altına alacak politikaların uygulandığının altını çizerek, “Tabii enflasyonu kontrol altına alacak, enflasyon sorununu aşacak çeşitli iktisat politikaları uygulanıyor. Enflasyonun karşısında özellikle çalışanlarımızı, işçilerimizi, emekçilerimizi, kamu personelini ve emeklilerimizi koruyacak tedbirleri almak durumundayız. Elbette enflasyon kontrol altına alınması için uygulanan politikalar belli bir müddet içerisinde bunu kontrol altına alacak, enflasyonda düşüşü sağlayacak. Bunlar önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilmiş, çıkacak gelişmelere bağlı olacak. Bütün bunlara bağlı olarak biz de çalışanlarımıza dönük koruyucu politikaları uygulamaya sokmak durumundayız. Cumhurbaşkanımız, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı değerlendirmede bundan bahsetti. Biz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu zaten bir ilke olarak önümüzde duruyor. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Önümüzdeki 6 aylık enflasyon değerlendirmesini yaptığımız zaman çalışanlarımızı, emekçilerimizi, kamu personelini ve özellikle de emeklilerimizi enflasyon karşısında koruyacak kapsamlı düzenlemeler yapacağız” ifadelerine yer verdi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili şunları kaydetti:
 
“Son bir toplantı yapacağız Memur-Sen ile. Onun da sonuna geldik. O toplantıdan sonra nihai değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu da bitirmiş olacağız. O da hepinizin bildiği gibi 3600 meselesi. 3600’le de kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenleme yapacağımızı şimdi ifade etmek isterim. Ayrıntısını o gün paylaşacağız. Sözleşmeli personelin sorunu. Tayin, eş durumundan kaynaklı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri, statüsü ile ilgili sorunları. Bunları da 3600’den sonra programımızda o da var. Onu da öncelikli olarak ele aldık, onu da çözeceğiz.” (İLKHA)
Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA