• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Akardan Yunanistanın uçak alımlarına tepki
28 Temmuz 2021 Çarşamba 09:10

Bakan Akar'dan Yunanistan'ın uçak alımlarına tepki

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bir silahlanma yarışı tutturmuş, gidiyorlar. Uçak, silah, araç gereç alıyorlar. Üç beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi mümkün değil." dedi.
Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte 2’nci Ordu İleri Komuta Yeri’nde harekât merkezini ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan Bakan Akar, Ege, Akdeniz ve Kıbrıs’ta hak, alaka ve menfaatlerin korunması için kendilerine düşen görevleri kararlılıkla yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.
 
Yapılan anlaşmalar çerçevesinde barış, huzur, diyalogla sorunlara siyasal çözümler bulunmasından yana olduklarını Yunan komşularına her zaman söylediklerini belirten Akar, Yunan komşularının ise provokatif açıklamalardan, saldırgan söylemlerden bir türlü vazgeçmediğini ifade etti.
 
Yunanistan'ın Lozan ve Paris antlaşmalarını yok saymak ve göz ardı etmek gibi bir eğilime girdiğini söyleyen Akar, "Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Anlaşmalarla gayriaskerî statüde olan adalar var. Taraflar bu anlaşmayı yapmış ve ‘Şu adalar silahlandırılamaz, bunlar gayriaskerî statüde olacak’ demiş, bunda mutabık kalmışız. Bunlar şimdi silahlandırılıyor. ‘Tehdit var’ diyorlar. Tehdit asla söz konusu değil. Türkiye’nin şu anda Yunanistan’a karşı herhangi bir saldırgan tutumu söz konusu değil. Biz diyalog, uluslararası anlaşmalar, hukuk, teamüller diyoruz. Fakat her seferinde provokatif açıklamalarla bizim bu barışçıl yaklaşımımız ters düz edilmektedir." diye konuştu.
 
Yunanistan’ın Fransa’dan aldığı 18 Rafale uçağına ilişkin konuşan Akar, "Bir silahlanma yarışı tutturmuş, gidiyorlar. Uçak, silah, araç gereç alıyorlar. Üç beş kullanılmış uçakla güç dengelerinin değişmesi mümkün değil. Dolayısıyla Yunan komşularımızın saldırgan çözümler değil, barışçıl, siyasal çözümler için uğraşmalarını, buradaki sorunlara yönelik çözüm gayretimize katkı sağlamalarını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA