• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Akardan siyasi parti liderlerine.
15 Ekim 2019 Salı 12:47

Bakan Akar'dan siyasi parti liderlerine.

​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda başlattığı harekat ile ilgili siyasi parti liderlerini ziyaret edere bilgilendirmede bulundu.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili bilgi paylaşımı için İlk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.
 
Bakan Akar, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu son olarak da  MHP Genel Merkezini ziyaret etti.
 
Ziyaretler sonrası gazetecilere harekâtla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Akar, Tel Abyad ve, Rasulayn'ın kontrol altında olduğunu hatırlattı.
 
Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Akar, "Buradaki mücadelemiz, sadece YPG ile değil, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle. Bizim için tek hedef teröristler. Bunun dışında hiçbir etnik hiçbir dini grupla bizim hiçbir ilişkimiz söz konusu değil, bu manada mücadelemiz söz konusu değil, onların güvenliği de bizim için önemlidir. Dolayısıyla, özellikle Kürt kardeşlerimizin Türkiye'deki ve Suriye'nin kuzeyindeki, onların rahatı ve huzuru ve güvenliği için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Özellikle Tel Abyad'da ve Resulayn'da oraları kontrol altına aldıktan sonra ülkemiz lehinde Silahlı Kuvvetlerimiz lehinde oradaki vatandaşların Suriye'deki kardeşlerimizin yaptıkları gösteriler, yaptıkları açıklamalar, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir."
 
"DEAŞ hapishanesi YPG'liler tarafından boşaltıldı"
 
DEAŞ konusunda bir hapishane meselesinin bulunduğunu ve bu hapishanelerle ilgili ellerinden gelen gayreti göstermeye kararlı olduklarını vurgulayan Akar, "Ancak bölgemizde bir tek hapishane vardı, DEAŞ hapishanesinde, oraya gittiğimiz zaman bunun YPG'liler tarafından boşaltıldığını, oradaki DEAŞ'lıların kaçırıldığını gördük. Bunları da fotoğrafla, filmle tespit ettik, muhataplarla bunları görüştük ve görüşmeye devam edeceğiz." diye konuştu.
 
Harekâtı olabildiğince kısa zamanda tamamlamaya çalışacakların söyleyen Akar, "El yapımı patlayıcılarla, mayınlarla mücadele devam ediyor. Tuzaklar, keskin nişancılar, bir sürü ihtimaller var." dedi ve askerlerin güvenliğine zarar gelmeyecek şekilde bu işi dikkatli, hassas şekilde yönetmeye çalıştıklarını, birinci önceliklerinin sivillere zarar gelmemesi olduğunu söyledi.
 
Bölgedeki koalisyon güçleri ile başka Amerika olmak üzere yakın koordinasyon içinde olduklarını ifade eden Bakan Akar, "Orada mevcut olan Amerikan ve koalisyon personeline zarar gelmemesi için her türlü tedbir alınmış bulunmakta. Onlarla sıkı işbirliği içindeyiz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA