• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Akar Türkiye ve Irak arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti
19 Ocak 2021 Salı 09:54

Bakan Akar Türkiye ve Irak arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Irak’taki temaslarına devam ediyor.
Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin ardından Bakan Akar ve Orgeneral Güler’in sonraki durağı Irak İçişleri Bakanlığı oldu. Burada, törenle karşılanan Bakan Akar, Irak İçişleri Bakanı Osman Ali Ferhud El Ganimi ile görüştü.
 
Bakan Akar ve beraberindeki heyeti “barışın başkenti” olarak nitelendirdiği Bağdat’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Iraklı Bakan El Ganimi, geçmişte Bakan Akar ile birçok görüşme gerçekleştirdiğini, karşılıklı ziyaretlerde bulunduklarını anımsattı.
 
 
Irak İçişleri Bakanı Ganimi, Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i misafir olarak görmediklerini de sözlerine ekledi.
 
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı.
 
Iraklı Bakan Ganimi’nin Irak’ın güvenliği için yaptıklarının en yakın şahitlerinden olduklarını dile getiren Bakan Akar, “Siz ve personeliniz Irak’ın DAİŞ’ten temizlenmesinde büyük fedakârlık, kahramanlık gösterdiniz. Bundan sonra da yapacağınız çalışmalarla başta DEAŞ, PKK olmak üzere diğer terör örgütlerinden bu güzel coğrafyayı temizlemekle Iraklı kardeşlerimizin sulha- sükûna kavuşmasına katkı sağlayacağınıza inanıyoruz. Bu konuda da Türkiye olarak gereken desteği vermeye hazırız.” dedi.
 
Bakan Akar görüşme sonrasında DAİŞ ile mücadele sırasında hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıt ile müzeyi de ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan Bakan Akar, deftere şunları yazdı:
 
“Resmî görüşmeler yapmak üzere dost, kardeş ve komşu ülke Irak’ta bulunmaktan ve Irak İçişleri Bakanlığını ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum. Türkiye ile Irak arasındaki güçlü dostluk ilişkileri, köklü tarihî, siyasi ve kültürel bağlar bulunmakta ve iki ülke arasındaki iş birliği, bölgemizdeki istikrar ve güvenliğin sağlanması açısından kritik önem taşımaktadır. Bu doğrultuda ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin önümüzdeki dönemde çok daha ileri seviyelere ulaşacağına inanıyorum. Bu vesileyle Irak İçişleri Bakanı Osman Ali Ferhud El Ganimi’ye ve Irak İçişleri Bakanlığının kıymetli mensuplarına gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dilerim.”(İLKHA)
Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA