• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bağlarda yapımı devam eden Millet Bahçesinde çalışmalar devam ediyor
01 Ekim 2021 Cuma 08:29

Bağlar'da yapımı devam eden Millet Bahçesi'nde çalışmalar devam ediyor

​Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde inşası devam eden 100 bin metrekare alana sahip Millet Bahçesi'nde ve Newroz Park'ta Vali Münir Karaloğlu ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu incelemelerde bulundu.
Bağlar Belediyesi tarafından tahsis edilen 100 bin metrekarelik alanda Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapımı devam eden çok amaçlı Millet Bahçesi projesinde çalışmalar devam ederken, projenin 2022 yılı başında tamamlanması bekleniyor.
 
Yeşil alanlar, dinlenme ve oyun bölümleri, kütüphane, millet kıraathanesi, cami ve spor alanları olmak üzere birçok aktivite için çok amaçlı özellikler barındıran Bağlar Millet Bahçesi’nde sona doğru geliniyor.
 
Bölgenin en büyük millet bahçesi olma kapasitesine sahip projenin son durumunu sahada devam eden çalışmaları takip ederek inceleyen Vali Münir Karaloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak durum değerlendirmesinde bulundular.
 
Vali Karaloğlu, projenin önemine dikkat çekerek firma yetkililerinden tüm ayrıntıların mutlaka dikkate alınmasını ve projenin en kısa zamanda tamamlanmasını istedi.
 
Cumhurbaşkanı'nın büyük önem verdiği millet bahçesi projelerinin şehirleri beton yığınlarından kurtararak oksijen deposu ve sosyal donatı alanlarına dönüştürmeyi amaçladığını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar’ın şehircilik vizyonuna ve vatandaşların yaşam kalitesine büyük etkide bulunacak Bağlar Millet Bahçesi’nin tamamlandığında gencinden yaşlısına kadar toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap vereceğinin altını çizdi.
 
Vali Karaloğlu, Başkan Beyoğlu ve beraberindekiler daha sonra Newroz Parkı’nda da incelemelerde bulunarak park alanındaki eksiklerin giderilmesi için yapılacak çalışmaları değerlendirdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 245 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA