• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bağlarda uyuşturucu satıcılarının meskeni haline gelen yapılar ortadan kaldırılıyor
10 Kasım 2022 Perşembe 08:00

Bağlar'da uyuşturucu satıcılarının meskeni haline gelen yapılar ortadan kaldırılıyor

Geçmişe ait çarpık yapılaşmanın hâkim olduğu eski Bağlar bölgesinde uyuşturucu satıcıları ve madde bağımlılarının meskeni haline gelerek çevreye tehlike saçan kullanılamaz haldeki yapılar, Bağlar Belediyesi tarafından bir bir temizleniyor.
Geçmişe ait çarpık yapılaşmanın hâkim olduğu eski Bağlar bölgesinde uyuşturucu satıcıları ve madde bağımlılarının meskeni haline gelerek çevreye tehlike saçan kullanılamaz haldeki yapılar, Bağlar Belediyesi tarafından bir bir temizleniyor.
 
Farklı mahallelerdeki 22 harabe yapı, belediye ekiplerince yıktırılırken, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu toplumu huzursuz eden yapılarla ilgili olarak, "Ülkemiz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uyuşturucu ile mücadelede cumhuriyet tarihinin en büyük savaşını verirken, bizler de Bağlar'da metruk yapıları temizleyerek buna katkıda bulunuyoruz " dedi.
 
Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, son 4 yılda ilçede 500'den fazla metruk yapının yıkımını gerçekleştirerek, son zamanlarda toplumun yarası haline gelen uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadeleye önemli katkı sağladı.
 
Uyuşturucu satıcılarının mesken tuttuğu yerler olarak hafızalara kazınan bu yöndeki yapıları ortadan kaldıran belediye ekipleri, 12 merkez mahallede bu çalışmaları yürütüyor.
 
Şikâyet konusu olan diğer metruk yapılar için ise yapı sahipleriyle yaşanan hukuki sürecin sonuçlanması bekleniyor.
 
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediye olarak ilçede huzur ortamını tesis etmek için büyük bir gayret ortaya koyduklarını söyledi.
 
Beyoğlu, "Eski Bağlar bölgemizi bu olumsuz görüntülerden bertaraf edecek Kentsel Dönüşüm projemiz engellenmesine rağmen madde bağımlıları ve uyuşturucu tacirlerinin kullandığı eski yapılarla mücadelemiz kararlı şekilde sürmektedir. Belediyemizin kaynak ve imkanlarını değerlendirerek buraları temizliyoruz. Bu işin hukuki bir süreci ve prosedürü var. Bu doğrultuda hareket ederek çalışmalar yapıyoruz " ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 228 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA