• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bağlarda 2 yılda 200 milyon TLlik hizmet
25 Ocak 2021 Pazartesi 08:48

Bağlar'da 2 yılda 200 milyon TL'lik hizmet

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana 400 bin nüfuslu Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 22 ayda 200 milyon TL değerinde hizmet hayata geçirildi.
Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde başta ulaşım olmak üzere birçok alanda 22 ayda 200 milyon TL harcama yapıldığını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçede büyük bir değişime imza atarak şehrin geleceğine yön verecek önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
 
Belediyenin kaynaklarını halkın hizmeti için kullandıklarını belirten Beyoğlu, özellikle kırsal yerleşim yerlerinin hizmetten yoksun olduğunu tespit ettiklerini şu ifadelerle anlattı:
 
129 kırsal yerleşim yerine bu kadar kısa zamanda 170 kilometre yeni yolun yanı sıra ilk kez tüm mahalle ve mezralarımıza menfez, köprü ve beton boru gibi hayati önem taşıyan hizmetleri kazandırmak bize nasip oldu.
İlçe merkezinde hayata geçirilen projeler ile vatandaşın yaşamını kolaylaştıran hizmetleri başardıklarının altını çizen Beyoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Kendi üretimimiz olan asfalt ile 1 milyon metrekarelik alana tekabül eden 160 kilometre sıcak asfaltlama yaptık. 20 bin metrekareye yaklaşan parke döşeme ve sokak düzenleme çalışması gerçekleştirdik. 30'a yakın okulun çevre düzenlemesi ve bakımını gerçekleştirerek kullanışlı hale getirdik.
"Yerinde dönüşüm modeliyle uygulanacak kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor"
 
100 bin metre kareyi bulan park ve yeşil kuşak projelerinin altını çizen Beyoğlu "Çok amaçlı 4 park projesini kendi imkanlarımızla hayata geçirdik. Bölgemizde ilk olmak üzere 20 bin metrekarelik alanda organik tarım projesini milletimizin hizmetine sunup bölgemizin imaj projelerinden olan gül bahçesini kazandırdık. Aynı şekilde temelini atmış olduğumuz 30 bin metrekarelik çok amaçlı spor kompleksi projemiz devam ediyor." şeklinde konuştu.
 
Temizlik aracı filosunu 90 araca çıkardıklarını söyleyen Beyoğlu, pandemi sürecinde halka bir buçuk milyon ücretsiz maske dağıttıklarını ifade etti.
 
Son olarak yaptıkları çalışmalara değinen Beyoğlu "200 binin üzerinde vatandaşımıza temel gıda desteğinde bulunarak 10 bin vatandaşımıza giyim desteği sağladık. Devam eden ve bu yıl hayata geçireceğimiz projeler var. Bunlar vizyon projeler olacak. Yerinde dönüşüm modeliyle uygulanacak kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza tahsis ettiğiniz arsada yapılacak millet bahçesi projesinin ihale aşaması tamamlandı. Kütüphaneli Park, Kuş Cenneti ve Bağ Evi gibi projelerimizi inşaallah en kısa zamanda hayata geçirmiş olacağız." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA