• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Bağcılar mahalle sakinleri, boşaltılan kadın semt pazarının değerlendirmesini istiyor
04 Ekim 2021 Pazartesi 09:11

​Bağcılar mahalle sakinleri, boşaltılan kadın semt pazarının değerlendirmesini istiyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde daha önce kadın semt pazarı olarak hizmet veren tesisin, işlevinin yeniden kazandırılmasını isteyen mahalle sakinleri taleplerini dile getirdi.
2013 yılında merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi 1095/1. Sokakta kadın pazarcıların istihdamı için oluşturulan Jiyan Semt Pazarı, yaklaşık 2 sene önce boşaltıldı.
 
Boşaltılan kadın pazarı tesisinin bir şekilde bakımı yapılarak topluma faydalı bir işlev kazandırılmasını isteyen mahalle sakinleri, terk edilen mekanların madde bağımlılarının adresi olduğuna dikkat çekti.
 
Bu tesisin faal durumdayken işleyişinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Turgut Kaya, "Kadın pazarı, yaklaşık iki yıldır harabe bir şekilde duruyor. Kadınlar buraya daha önce meyve, gıda, tekstil ürünleri ve yiyecek-içecek sergiliyor, halk da alışverişini yapıyordu. Kadınlar için bir istihdam alanı ve güzel bir düşünceydi. Sahip çıkılmamasına rağmen güzel bir şekilde yürütülüyordu." dedi.
 
"Madde bağımlıları burayı mesken edinmiş"
 
Halk arasında tesisin düğün salonu olacağı söylentisinin olduğunu belirten Kaya, "Buranın düğün salonu olacağı konuşuluyor. Düğün salonu yapılırsa buradaki ailelerin oluşacak gürültüden memnun kalacaklarını düşünmüyorum. Düğün salonu veya alışveriş merkezleri istemiyoruz, etrafımızda yeteri kadar bunlardan var zaten." ifadelerini kullandı.
 
Kaya, "Kimsesiz çocuklar ve madde bağımlıları burayı mesken edinmişler. Çevre sakinleri endişeli. Burası çocuklar için kültürel bir merkeze çevrilebilir ya da bakımı yapılarak kadın istihdamına devam edilebilir. Yetkililerden bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Kadınlar pazarı yerine bir halk merkezi veya sağlık ocağı yapılabilir"
 
Çevre sakinlerinden Abdulhalim Cihan, "Burayı kadınlar pazarı olarak kurdular. İş olmadığından kadınları mahallelere dağıtıp buradan çıkardılar. Sonra 'burası düğün salonu olacak' dediler. Kadın pazarı yerine mahallemiz için bir sağlık ocağı olmasını istiyoruz. Eğer buraya düğün salonu yapılırsa mahallede huzur kalmaz." diye belirtti.
 
Oluşan bakımsızlıktan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Esnaf Rıdvan Aykal ise, "Kötü görüntüsünden dolayı belediyemizden destek bekliyoruz. Kadınlar pazarının yerine; bir halk merkezi veya sağlık ocağı yapılabilir. Pazar alanının yanı başında çocuklarımızın eğitim gördüğü okul var. Bu da bize rahatsızlık veriyor, endişelendiriyor." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA