• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aylarca bitirilemeyen altyapı çalışmaları halkı canından bezdirdi
28 Ağustos 2021 Cumartesi 18:28

Aylarca bitirilemeyen altyapı çalışmaları halkı canından bezdirdi

Batman’da altyapı çalışmalarının aylarca sürmesi halkı canından bezdirdi. Halk tozdan evlerinin pencelerini dahi açamazken, sürücüler ise köstebek yuvasına dönmüş yollardan dolayı araçlarının büyük hasar gördüğünü söylüyor.
Batman Belediyesi’nin sürdürdüğü altyapı çalışmaları nedeniyle şehrin birçok yerindeki yollar tozdan ve çukurdan geçilmiyor. Kentin birçok noktasında aylar önce başlatılan çalışmaların tamamlanmaması halkın tepkisine neden oluyor.
 
Özellikle kazılardan sonra yolların bozuk şekilde bırakılması nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. Birçok mahalle tozdan adeta geçilmiyor.
 
Esnaf ve mahalleli evlerinin ve dükkânlarının toz içinde kaldığını belirtirken, sürücüler ise çukurlar nedeniyle araçlarının zarar gördüğünü ifade ediyor.
 
Aylar önce başlatılan altyapı çalışmaların bir an önce bitirilmesini isteyen mahalle sakinleri ve sürücüler yetkililere tepki gösterdi.
 
“3 aydır toz duman yüzünden pencerelerimizi açamıyoruz”
 
Aylardır altyapı çalışmalarından dolayı temiz havaya hasret kaldıklarını belirten Rıza Akbulut, “Burası Sağlık Mahallesi Fatih Caddesi’dir. 3 aydır toz dumanın içerisindeyiz. Buradan Batman Belediye Başkanına sesleniyorum; buraya gelip bu halimizi görün. 3 aydır burada kanalizasyon çalışması yapılıyor ama yarım yamalak çalışılıyor. 3 aydır bizlere ‘Yola su çekip ondan sora yolu yapacağız’ diye söylüyorlar. Ama hiçbir gelişme yok. Bu toz duman yüzünden pencerelerimizi açamıyoruz. Hasta ve yaşlılarımız var. Coronavirus sürecinde yol çalışmaları yüzünden pencereleri açıp rahat nefes alamıyorlar. Bir an önce bu yolların yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuşu.
 
“Yol çalışmalarından dolayı perişan hale düştük”
 
Araçlarıyla yollardan geçemez duruma geldiklerini söyleyen sürücü Emrullah Doğan ise şunları kaydetti:
 
“3 ay önce bu yollarda başlayan çalışma bir türlü bitmiyor. Bu yollarda arabalarımız mahvoldu. Geçen gün arabanın parçası düştü ve çukura girip takılı kaldım. Millet doz dumandan dolayı pencerelerini açamıyor. Belediye ihaleyi müteahhitlere veriyor, onlarda yolları bozup aylarca yapmıyorlar. Biz halk olarak bu yol çalışmalarından dolayı perişan hale düştük. Toptancıyım, sürekli araçla gezdiğim için görüyorum. Hatta Batman’ın bazı mahallerine dahi giremiyoruz. Belediyenin en kısa sürede bu yollara çözüm bulması gerekir.”
 
“Birçok yol köstebek yuvası gibi olmuş”
 
Batman’ın birçok yerinde yolların bozuk olduğunu söyleyen bir diğer araç sürücü Razık Avak, “Allah aşkına görüyorsunuz sadece burası değil Batman’ın birçok yolu bu şekilde bozuk. Doğru dürüst bir sokaktan geçemiyoruz. Yolların bozukluğundan dolayı araçlarımızdaki ürünlerimiz devrilip kırılıyor. Birçok yol köstebek yuvası gibi olmuş. Keşke bu çalışmalarla birlikte yollar düzeltilseydi. Kısa sürede bu yollar yapılırsa iyi olur.” dedi.
 
“Bir an önce bu yolların yapılması gerekir”
 
Kazılan yolların bir an önce yapılmasını isteyen Davut Sınat ise şunları söyledi: “Bu yollarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Toz duman içinde yaşıyoruz. Kaç ay olduğunu tam bilmiyorum ama en az 4-5 aydır bu çalışma var. Bu toz dumandan perişan olduk. Bir an önce bu yolların yapılması gerekir.”(İLKHA)
Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA