• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydemir’den İHA’ya 15 Temmuz teşekkürü
29 Aralık 2017 Cuma 15:50

Aydemir’den İHA’ya 15 Temmuz teşekkürü

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İHA'yı ziyaret ederek Bölge Müdürü Ayhan Türkez'le gündeme dair tespitlerini paylaştı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İHA'yı ziyaret ederek Bölge Müdürü Ayhan Türkez'le gündeme dair tespitlerini paylaştı. Erzurum'un basın camiasının kalite, seviye ve birikimi bakımından Türkiye'de saygın ve önemli bir konumda bulunduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, "Tarih yazan şehrin basın camiası, ülke gündemini halka yansıtmakta olduğu gibi, halkın gündemini de ülke gündemine aktarmada seçkin ve saygın bir konumdadır" dedi.

'ERZURUM ÖNCÜ İL'

15 Temmuz'da FETÖ ihaneti karşısında milli iradenin destansı bir duruş ve ihaneti bertaraf ederek tarihi bir diriliş kaydetmesinde Erzurum'un öncü bir il olduğunu, dadaşların AK önder ufkunda buluşarak Milli irade uyanışına güç verdiğini belirten Milletvekili Aydemir, "Erzurum basını ve İHA 15 Temmuz'daki milli irade dirayet ve kararlılığının müellifidir" tanımlamasını yaptı.

POZİTİF ENERJİ VURGUSU VE İHA

Şehirlerin kalkınması, sosyal ve ekonomik açıdan büyüme ve gelişme kaydetmesi manasında en önemli gücün pozitif enerji olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, negatif olguların öne çıkarılmasının şehirleri bezgin, bitkin ve yorgunluğa terk ettiği, olumlama anlayışının ise şehirlerin ekonomik sorunları aşmasında etken olduğunu kaydetti.

AYDEMİR'DEN İHA'YA ÖVGÜ

Milletvekili Aydemir, İHA ve bu kapsamda il basınının Erzurum'un pozitif enerjisini yansıttığını, bunun da Erzurum'a artı değer sağladığını belirterek, il basınının kalkınma hassasiyet ve dikkatini pozitif bir anlayışla kaydetmesini "dadaş inceliği" olarak nitelendirdi ve dadaşça bir yaklaşım olduğunu söyledi.

'PLAN VE BÜTÇEDE ERZURUM KONUŞULDU'

Ziyaretinde 2018 yılı Bütçe görüşmelerine de değinen Milletvekili Aydemir, üyesi bulunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki süreci paylaştı. Tüm bakanlıklar bazında genel ölçekte olduğu gibi yerel ölçekte de mesele, beklenti ve öngörüleri paylaştıklarını, tutanaklara yansıdığı gibi Erzurum'un önceliklerini dile getirdiklerini kaydeden Milletvekili Aydemir, kaydettikleri tüm taleplerin olumlu karşılanarak değerlendirdiğini bildirdi.

'ERZURUM GIPTA EDİLEN BİR İL'

Milletvekili Aydemir, 2002'den günümüze, AK iktidarların özel yaklaşım, yatırım ve yaptırımlarıyla, Erzurum'un kalkınma ve gelişme seyri bakımından Türkiye'nin en gelişmiş on iline paralel bir durum gösterdiğini, ulaşımdan enerjiye, turizmden spora, eğitimden sağlığa hayata dair tüm alanlarda Erzurum'un gıpta edilir bir konuma geldiğini açıkladı.

'KUDÜS MESELESİNDE DADAŞÇA DURUŞ'

Görüşmede, Kudüs meselesine de değinen Milletvekili Aydemir, Erzurum'un tüm milli meselelerde olduğu gibi, manevi hassasiyetlerin ifadesinde de ortak ve destansı bir duruş gösterdiğini, Kudüs konusunda da bu manevi duyarlılığı ortaya koyduğunu, bunun Alvarlı Efe'nin torunları olan dadaşlara yaraşan bir hassasiyet olduğunu ifade etti.

100'ÜNCÜ YIL COŞKUSU

2018 yılının hayırlara vesile olması niyazında bulunan Milletvekili Aydemir, 12 Mart 1918'de destan yazan Erzurum'un evladı olmaktan gurur duyduklarını belirterek, 12 Mart destanının 100'üncü yıl dönümünde Erzurum basınının her zaman olduğu gibi, milli hassasiyet ve coşkuyu ülke gündemine en iyi şekilde yansıtacağına emin bulunduklarını söyledi.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 392 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA