• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Av sezonunda dikkat edilmesi gereken kurallar
20 Ağustos 2021 Cuma 22:04

Av sezonunda dikkat edilmesi gereken kurallar

Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Murat Sertkaya, Türkiye genelinde 21 Ağustos Cumartesi itibariyle başlayacak yeni av sezonunda uyulması gereken kurallara dikkat çekti.
Yeni av sezonunda bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, leş kargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı yapılabilecek.
 
Batman’da yeni av sezonun açılmasıyla av malzemeleri satan işyerleri, tüfek ve av malzemelerini almak isteyenlerin uğrak yeri oldu.
 
21 Ağustos Cumartesi av sezonun açılmasıyla satışların arttığını belirten Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı ve av malzemeleri satıcısı Murat Sertkaya, avcıların avlanmada dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında uyarıda bulundu.
 
Geçen yıl salgın tedbirleri nedeniyle avcı üyelerinin rutin olarak vergi ve pullarını ödemlerine rağmen alınan tedbir ve yasaklardan dolayı ava çıkamadığını belirten Sertkaya, yetkililerden yasakların gelmesi durumunda avcı belgesi olanlara izin verilmesini istedi.
 
 Sertkaya, "Derneğimizi 2014 yılında kurduk. Batman merkezde 705 sertifikalı avcı üyemiz var. Bunlardan 450 tanesi aktif olarak vergisini ve pulu ödeyerek avcılık yapmaktalar. 21 Ağustos Cumartesi günü bıldırcın ve üveyik sezonumuz açılıyor. Tüm avcı arkadaşlarımıza kazasız belasız bir av sezonu geçirmelerini diliyorum. Avcılarımız yeni av sezonuna vergilerini ödedikten sonra derneğimizden pullarını alıyorlar ve varsa ev malzemelerinden yelek, fişeklerini ve eksikliklerini giderip hazır hale geliyorlar." dedi.
 
“Avcı üyelerimize yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştiriyoruz”
 
21 Ağustos'ta açılan bıldırcın ve üveyik sezonu 11 Kasım’a kadar süreceğini dile getiren Sertkaya, 16 Ekim’de keklik ve tavşan sezonunun açılacağını söyledi.
 
Sertkaya, "Tavşan sezonu ocak ayının ilk haftasına kadar sürüyor. Avcı üyelerimizin belirlene limiti aşmamaları ve anız yangınlarına dikkat etmeleri üzerine uyarılarımızı yaptık. Domuz avı için ise çiftçilerin ürünlerine zarar verdiklerini resmi yerlere beyan ettikleri anda her zaman özel izin alabilmekteler. Hatta Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile beraber yılda en az bir kere avcı üyelerimize eğitim ve bilgilendirme semineri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bütün üyelerimizi her avlanma sezonunun başlama ve bitişini SMS veya sosyal medya üzerinden bilgilendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
“Resmi belgeleri olan avcılarımızın yasaklardan muaf tutulmasını istiyoruz”
 
Geçen sene salgın nedeniyle bayii, dernek ve avcılar olarak av sezonlarından verim alamadık diyen Sertkaya, “Avcılarımız salgın sürecinde vergi ve pullarını ödemelerine rağmen salgın tedbirleri ve uygulanan yasaklar nedeniyle ava çıkamadı. Oysaki dağa çıkan avcıda virüs olmaz. Çünkü avcılar doğada ortalama 15-20 kilometre yürüyüşle doğal spor yapıyorlar. Bu sene yasaklar dahi olsa resmi avcılarımızın yasaklardan muaf tutulmasını istiyoruz. Avcılık et demek değildir. Her kesimden var olan üyelerimiz avcılığı spor ve hobi olarak yapanlar var.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA