• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Artuklu Belediyesi’nden Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi
01 Ağustos 2019 Perşembe 12:33

Artuklu Belediyesi’nden Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi

Başkan Tutaşı, “Bütçemizi akılcı kullanarak maksimum hizmet sağlayacağız”

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Belediye kaynaklarını en iyi şekilde kullanmakla birlikte, hazırladığımız projeler ile devletimizin ve kalkınma ajanslarının desteğini alarak bütçemizi akılcı bir şekilde idare edeceğiz” dedi.

Artuklu Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi için imzalar atıldı. DİKA hizmet binasında yapılan sözleşme imzalama törenine Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ katıldı. Yaklaşık 2 milyon TL bütçeli projeyle zanaatkarların geçmişten günümüze gelen mesleklerini geleceğe aktarmaları, bölgeye yaratıcılığın ve yenilikçiliğin getirilmesi, bölgede girişimcilik kapasitesinin arttırılması ve bu durumun turizmin kalkınmasına etki sağlaması hedefleniyor. Projeyle Mardin’in tanıtımında yöresel ürünlerin ön plana çıkması için çaba verilecek.

Birçok proje yolda

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “İlçemizde yapacağımız projelerde bütçemizi akılcı kullanıyoruz” dedi. Tutaşı, “Göreve gelmemizin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen gece gündüz demeden ilçemizin sorunları için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın isteklerini yerine getiriyor Artuklu’da değişimi günden güne hızlandırıyoruz. Bir çok farklı konuda projeleri de hayata geçireceğiz. Biz tüm bu çalışmaları yaparken belediye bütçemizi en iyi şekilde kullanmak için çaba veriyoruz. Yaptığımız tüm hizmetlerde kamu menfaatini öncelikli olarak dikkate alıyoruz.  Bunu yanında projelerimiz için devletimiz ve kalkınma ajanslarından hibeler alarak ilçemize kazandırıyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalardan birisi ise ilimizde geçmişten günümüze kadar yaşatılan meslekler ve zanaatkarların yaşatılmasıdır. Bu konuda DİKA ile örnek bir çalışma yaptık. Özellikle DİKA Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ'ın özverisiyle hayata geçen proje örnek olacak. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Turizme katkı

DİKA ile imzalanan Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi hakkında da bilgi veren Tutaşı, “İlimiz günden güne parlayan ve yerli ve yabancı turistlerin gözdesi bir konumdadır. Özellikle Artuklu bu konuda önemli bir yerdedir. Biz bu güzelliklerin daha da iyi tanıtılması adına elimizi taşın altına koyduk. Bu nedenle DİKA ile örnek bir protokol imzaladık. Proje ile geleneksel ürünlerimizi canlandırmak ve zanaatları yaşatmak suretiyle tanıtımı etkin bir şekilde katkı vereceğiz. İnanıyoruz ki bu çalışma ilçemize önemli kazanımlar sağlayacak. Biz kurum olarak turizme vereceğimiz katkının yanında akılcı bütçe kullanımı ile daha çok çalışma yapmaya devam edeceğiz” ifadesiyle sözlerine son verdi.

 

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA