• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aracınızın ömrünü periyodik bakımlarla uzatın
26 Kasım 2020 Perşembe 06:31

Aracınızın ömrünü periyodik bakımlarla uzatın

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet yürüten oto tamircileri, özellikle kış mevsiminde düzenli aralıklarla yapılacak bakımların, araçların kullanım ömrünü uzatacağını belirttiler.
Oto tamir ustaları, araçların her 10 bin kilometrede bakımının yapılması, kış mevsiminde kışlık lastiklerin kullanılması konusunda araç sahiplerine tavsiyelerde bulundu.
 
"Değişen gaz filtresi LPG'nin ömrünü uzatır"
 
Araçlarda düzenli bir şekilde yapılan bakımların önemli olduğunu dile getiren LPG ustası Ahmet Yaramış "Nasıl ki doktorlarda bölümlere göre ayrılma var ise araçlarda da aynı şekilde farklı farklı bölümler vardır. Araçlarda LPG, oto gaz, elektrik, motor, kaporta gibi farklı bölümler var. Şimdiki yeni nesi araçlarda LPG sıralı sistemdir. Bunların 10 kilometrede bir gaz filtrelerinin değişmesi, enjeksiyon bakımının yapılması gerekiyor ki daha ağır masraflara yol açmasın. Kış ayına girildiği zaman ise araçlarda antifrizlerin değişmesi ve LPG bakımları zorunludur. Nasıl ki her 10 bin kilometrede yağ, yağ filtresinin değişimi yapılıyorsa, LPG'li araçlarda da gaz filtresinin düzenli değişmesi lazımdır. Değişen gaz filtresi LPG'nin ömrünü uzatır. Bu şekilde araç daha randımanlı çalıştığı için yakıt tasarrufu sağlanır, performans da iyi olur." dedi.
 
Antifriz konusunda uyarılarda bulanan Yaramış "Kış aylarında araçların kış lastikleri, antifriz, akü ölçümü ve düzenli bir şekilde LPG bakımlarının yapılması şarttır. Düzenli bakımlar olmadığı sürece motorun sibopları da zarar görür. Sibopların hasar görmesi durumunda motor iner ve masrafınız daha da katlanır. Sürücülerin genellikle araç bakımlarını aksatmalarından dolayı sürücü hatalarından kaynaklanan arızalar oluyor. Bundan dolayı bazı küçük masraflar daha da ağırlaşabiliyor. Bundan dolayı sürücülerin araçların bakımını düzenli olarak yapmaları gerekiyor. Kışın antifriz, cam suyu, akü bakımlarının yapılması zorunludur. Antifriz ölçümü yapılmalıdır. Antifirizin derecesi hava soğukluğunun altındaysa muhakkak değiştirilmelidir." ifadelerini kullandı.
 
"Araçların bakımı zamanında yapılmalıdır"
 
Araçları düzenli olarak bakımdan geçirmenin önemli olduğuna değinen klima ustalarından Delil Aksoy "Araçlarımızı zamanında bakıma getirmeliyiz. Bakımları zamanında yapıldığında araçta her hangi bir arıza çıktığı zaman daha büyük masrafların olmasını önler. Kışın antifriz değişiminin yapılması lazımdır. Ancak Adıyaman şartlarında havalar çok soğuk olmadığı için antifriz değişiminde büyük bir sorun olmayabilir ama yine de değişim yapmalıyız. Hava filtresi, yağ değişimi zamanında yapılmalıdır. Kış lastiklerinin değişimi oldukça önemlidir. Kış lastiği takıldığı zaman Adıyaman şartlarında çoğu zaman zincir kullanımına ihtiyaç olmayabilir." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA