• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anne adayları için “Gebe Üniversitesi”
24 Aralık 2018 Pazartesi 12:05

Anne adayları için “Gebe Üniversitesi”

Doruk Sağlık Grubu bünyesinde hayata geçirilen "Gebe Üniversitesi" aracılığıyla anne adaylarına gebelik öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler...

Doruk Sağlık Grubu bünyesinde hayata geçirilen "Gebe Üniversitesi" aracılığıyla anne adaylarına gebelik öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında hekimler tarafından eğitimler verilecek. Eğitimlere düzenli katılan anne adayları sertifika almaya hak kazanacak.

Doruk Özel Yıldırım Hastanesi'ndeki açılışa çok sayıda anne adayı, doktorlar ve hastane çalışanları katıldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Güray, Gebe Üniversitesi uygulamasının detayları hakkında bilgiler verdi. Dr. Güray, "Kurumumuzda Gebe Üniversitesi uygulamasını hayata geçirdik. Maksadımız bize takip olan veya olmayan gebelerimizin, belli periyotlarda ve belli programlar dahilinde bilgilenmelerini sağlamak. Böylece hem anne adaylarının ihtiyaç duyduğu , hem de merak ettikleri hususunda bilgiler vereceğiz. Uygulama sürekli devam edecek; 2 aylık periyotlarda haftada bir şekilde. Hedefimiz, bilgilenmeye ihtiyaç duyan birçok gebemize bunu sunabilmek" dedi

Sertifika almaya hak kazanacaklar

Eğitimlere düzenli olarak katılan gebelere, eğitimin sonunda birer sertifika verileceğini hatırlatan Dr. Fatma Güray, "Gebeliğin başından sonuna kadar gebenin en fazla ihtiyaç duyduğu konuları belirledik. Örneğin; bugün ilk konumuz; gebeliğin ilk üç ayındaki şikâyetler, gebelikte beslenme. Bu konular ilk üç ayı ilgilendiriyor. Daha sonra ikinci üç ayı ilgilendiren konuları ve daha sonra doğuma hazırlık eğitimleri olacak, doğum sonrası bebekleri emzirmede gerekli olan anne sütünün önemini anlatan konularımız olacak. Gebelerin psikolojisini anlatacağız. İnşallah bu eğitimlerin faydası olacaktır. Bu iki ayın sonunda eğitimlere düzenli katılan gebelerimiz birer sertifika alacaklar" ifâdelerini kullandı.

Dr. Güray'ın yaptığı bilgilendirme ve açılış konuşmasının ardından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Şeyma Doğan ile Diyetisyen Asuman Bilgili, gebelikte beslenme ve gebeliğin ilk üç ayındaki sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirdi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA