• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankarada hafızlığını tamamlayan 238 çocuğa icazetleri verildi
20 Aralık 2021 Pazartesi 10:37

Ankara'da hafızlığını tamamlayan 238 çocuğa icazetleri verildi

Ankara'da, Altındağ ve Yenimahalle ilçe müftülüklerinin düzenlediği hafızlık icazet merasimlerine katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur'an-ı Kerim'in anlaşılması ve yaşanması için çalışalım." dedi.
Erbaş, Ankara'da, Altındağ İlçe Müftülüğü'nün Melike Hatun Camii'nde, Yenimahalle İlçe Müftülüğü'nün de Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlediği 'Hafızlık İcazet Merasim'lerine katıldı.
 
Melike Hatun Camii'nde düzenlenen 'Hafızlık İcazet Merasimi'nde konuşan Erbaş, "Bakara Suresi'nin ilk ayetlerinde Rabbimiz, 'Biliniz ki bu hakkında şek ve şüphe olmayan kitaptır. Müttakilere rehberdir.' buyuruyor. İşte hafızlarımız insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen, bütün insanlara yol gösteren, muttakilerin rehberi olan Kur'an-ı Azimüşşan'ı ezberlemekle yeryüzünde bir kula nasip olabilecek olan en ulvi işi yaptılar." diye konuştu.
 
Yeryüzünün aydınlanması Kur'an ile oluyor
 
Kur'an-ı Kerim'in, insanları karanlıktan aydınlığa çıkarmak, yeryüzünü aydınlatmak için gönderildiğini kaydeden Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:
 
Hafızlarımız, önce hafızalarını Kur'an'la nurlandırıyorlar, aydınlık hale getiriyorlar ve sonra bütün insanlığı Kur'an'la aydınlatıyorlar. Allah Resulü Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) yeryüzünü Kur'an ile aydınlattığını, nurlandırdığını biliyoruz. 23 sene boyunca Kur'an ile insanlığı aydınlattı. Sonra onun talebeleri Ashab-ı Kiram, Medine-i Münevvere'nin binlerce kilometre uzaklarına giderek, önce Kur'an ile ardından sünnetle, Efendimizin dizinin dibinde tahsil etmiş oldukları ilimleriyle insanları aydınlattılar. 25-30 sene içerisinde Kur'an'ın ulaştığı ve Kur'an'ın aydınlattığı yeryüzünün yüzölçümü bir milyon kilometreyi aştı. Bu bir mucizedir.
"Hafızlar sayesinde Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'i korudu ve kıyamete kadar da koruyacağını vaad etti." diyen Erbaş, "Hafızlarımızın artık hak ettikleri imtihana girerek alacakları icazetnamelerinin üzerinde yazan bir ayet-i kerime var; 'Muhakkak Kur'an'ı biz indirdik, onu biz koruyacağız.' buyuruluyor. Bu Rabbimizin vaadidir." dedi.
 
Kur'an'ın hayat dolu ilkelerini insanlara anlatalım
 
Erbaş, hafızların zekatının hafız yetiştirmek olduğunu belirterek, Kur'an'a hizmet etmenin farklı yolları olduğunu, onun anlaşılması ve yaşanması için ne kadar mücadele edilirse, hafızlığın zekatını o kadar iyi vermiş olunacağını ifade etti.
 
Hafızların, Peygamber Efendimizin müjdesine nail olduklarını ifade eden Erbaş, Allah Resulü Efendimizin bu konudaki müjdesini hatırlattı.
 
Erbaş, hafızların asıl görevinin hafızlıklarını tamamladıktan sonra başladığına dikkat çekerek, "Onu muhafaza etmek, görmeyen gözlere göstermek, duymayan kulaklara duyurmak, anlamayan kalplere anlatmak bu da sizin ömrünüz boyunca vazifeniz olacaktır. Kur'an'ın hayat dolu ilkelerini, prensiplerini insanlara anlatmak hafızlara ne kadar da güzel yakışır." diye konuştu.
 
Camilerimizin mihrapları, minberleri hafızlarımızla süslensin
 
Her Müslümanın, Kur'an'ı okuması, anlaması, yaşaması ve anlatması gerektiğini dile getiren Erbaş, "Hafızlarımıza bu vazife çok daha fazla yakışıyor. Çünkü onlar yürüyen bir Kur'an'dır. Gönlümüz ister ki, camilerimizin mihrapları, minberleri hafızlarımızla süslensin. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Annenizi, babanızı tebrik ediyorum. Ne mutlu onlara ki hafız annesi, hafız babası oldular. Hafız kardeşleri oldu. Komşularımıza ne mutlu, onların hafız bir komşusu oldu. Akrabalarınıza ne mutlu, onların hafız akrabaları oldu." ifadelerini kullandı.
 
Programın sonunda Erbaş, Altındağ İlçe Müftülüğü ile Yenimahalle İlçe Müftülüğü'nün bünyesinde hafızlığını tamamlayan 60'ı kız toplam 238 hafıza icazetlerini verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 400 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA