• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altyapı çalışmaları istişare toplantısı yapıldı
15 Şubat 2018 Perşembe 14:48

Altyapı çalışmaları istişare toplantısı yapıldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde içme suyu şebekesi inşaatı yapım işi projesi ile doğal gaz ve ilçe merkezindeki yolun asfaltlanması ile ilgili geniş...

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde içme suyu şebekesi inşaatı yapım işi projesi ile doğal gaz ve ilçe merkezindeki yolun asfaltlanması ile ilgili geniş katılımlı istişare toplantısı yapıldı.

İlçenin altyapısının değiştirecek olan içme suyu şebekesi ile doğal gaz ve Devlet Hastanesi önünden başlayan Diyarbakır Caddesi'nin sıcak asfalt ile asfaltlanması konusunda yapılan istişare toplantısına, Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü Süleyman Halit Bayrak ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçe merkezini modern bir görünüme kavuşturacak büyük bütçeli projeleri birer birer hayata geçirdiklerini belirterek, bu projelerden biri olan ve Çermik'in tüm içme suyu şebekesi inşaatı yapım işinin büyük bir hızla devam ettiğini ifade etti. Sürdürülen çalışma kapsamında 62 kilometre içme suyu şebekesi, 6,5 kilometre iletim hattı, 1 adet 4 bin metre küplük, 1 adet 500 metre küplük depo inşaatlarının ve 2 bin 350 adet abone bağlantısının gerçekleştirileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, içme suyu şebekesi projesine ek olarak küçük sanayi sitesine şebeke çekilmesi, içme suyu ve doğal gaz işlerinde, kanalizasyon ve suyla ilgili eksik görülen yerlerin projeye dahil edilmesi kapsamında Sanayi Sitesi, Bahçelievler Semti, Heykelönü, Saray İlkokulu çevresi, Devlet Hastanesi civarındaki yerleşim yerlerinin projeye dahil edildiğini belirterek, yeni içme suyu şebekesinin hayata geçirilmesiyle ilçenin 50 yıllık su sorununun ortadan kalkacağını ve vatandaşların 24 saat kesintisiz suya kavuşacağını dile getirdi.

İlçe merkezini modern bir görüntüye kavuşturacak olan projelerin hayata geçirilmesiyle ilçede yapılamayan hizmetleri ilçeye getirebilmek için büyük bir özveriyle ilçe teşkilatı, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalıştıklarını vurgulayan Başkan Karamehmetoğlu, termal turizm bölgesi olan Çermik Melike Belkıs Kaplıcalarında restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının yapılması yönünde ihalenin yapıldığını, hedeflerinin kaplıcalarda modern bir SPA merkezi yaparak Çermik'i hak ettiği hizmetlerle buluşturmak olduğunu kaydetti.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA