• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alıcı ve satıcılar balık fiyatlarından memnun
29 Ekim 2021 Cuma 16:20

Alıcı ve satıcılar balık fiyatlarından memnun

Havaların soğumasıyla beraber tezgâhlarında yerini alan balık, bütçeye uygun olduğundan dolayı rağbet görmeye başladı.
Türkiye’nin dört bir yanından günlük olarak getirilen balıklar, balıkçılar tarafından temizlenerek, ızgarada ve yağda pişirilen vitamin ve mineral deposu balığa Şanlıurfalılar rağbet gösteriyor.
 
Balığın, kırmızı ete göre daha çok faydası olduğunu belirten balıkçılar, bu sene fazla balık olmasından dolayı fiyatların uygun olduğunu dile getirdi.
 
Balıkçılar ve balıkseverler, balık sezonun açılmasıyla ilgili olarak İLKHA'ya konuştu.
 
"En sağlıklı ürün, deniz ürünleridir"
 
Balık tüketmenin hafıza kaybına, damar tıkanıklığına iyi geldiğini belirten Balıkçı Mustafa Demirkul, "30 yıldır balıkçılık yapıyorum. Balık sezonu başladı; bütün Türkiye'ye hayırlı olsun. İstavrit, palamut, hamsi, levrek, çupra, gümüş ve mezgit daha çok talep görüyor. Balık fiyatları çok uygundur. En pahalı balık 60-70 liradır. 30-40 liraya da balık var. Balık, etten ucuz. En sağlıklı ürün, deniz ürünleridir. Balık; hafıza kaybına, damar tıkanıklığına ve vücuda faydalıdır. Balıkta protein çoktur. Herkesin balık tüketmesini isterim. Türkiye'de denizi olan her ilden balık temin ediyoruz. En çok Karadeniz Bölgesinden balık temin ediyoruz. " dedi.
 
Balık etinin insan sağlığı için faydalı olduğunu söyleyen Ömer Şinici, "Gençliğimi balığa borçluyum. Balıktaki fayda; hiçbir ette yoktur. Balıkları taze tüketmek gerekir. Balık tüketen herkes, fayda gördüğünü ifade ediyor. Diğer etler; bir balığın verdiği lezzeti veremez. Karadeniz balığının tadı bambaşka bir tattır." diye konuştu.
 
"Alan da memnun satan da"
 
Balık fiyatlarını uygun bulduğunu belirten Şinici, "Balık fiyatları, geçen seneye göre uygundur; çünkü bu sene balık çoktur. Alan da memnun satan da. En çok çupra ve levreği tercih ediyorum. Hem tavada hem de ızgara yaparak tüketebiliyorum." şeklinde konuştu.
 
"Yağmur yağarsa satışlarımız açılacak inşallah"
 
Yağışların olmadığından dolayı balık satışlarının da az olduğunu belirten Ali Bele, "Balık sezonu; yaklaşık 15-20 gündür başladı. Satışlar şu an ağır gidiyor; çünkü henüz yağmur yağmadı. Yağmur yağarsa satışlarımız açılacak inşallah. Balıkları; İzmir, Mersin ve İskenderun'dan getirtiyoruz. Balık fiyatları 20 liradan 150 liraya kadar çıkıyor. Şanlıurfa'da en çok Karadeniz Hamsisi, Karadeniz Palamutu ve Norveç Palamutu tercih ediliyor." ifadelerini kullandı.
 
Bele, balığın her şeye faydası olduğuna değinerek, "Balık en çok yağda pişirilerek tüketiliyor. Kalbe, kolestrola iyi gelir, boyu uzatır, çocuklara fayda verir. Kısacası; balığın her şeye faydası var." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA