• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aksu ailesine devlet sahip çıktı
07 Mart 2018 Çarşamba 17:47

Aksu ailesine devlet sahip çıktı

Batman'da İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla seslerini dünyaya duyuran ve okumak isteyen 4 çocukları bulunan engelli aileye devlet sahip çıktı.

Batman'da İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla seslerini dünyaya duyuran ve okumak isteyen 4 çocukları bulunan engelli aileye devlet sahip çıktı. Aileyi ziyaret eden kamu kurumlarının yetkilileri, yardımlarda bulunup, ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

Batman'da okumak isteyen engelli Abdullah ve Saliha Aksu'nun 4 çocuğunun çığlığı yetkilileri harekete geçirdi. İHA aracılığıyla seslerini duyuran aileyi, Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkilileri ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilisi Aydın Keklik sosyal inceleme görevlileri ile birlikte ziyaret ettiği ailenin okuyan çocuklarına kırtasiye ve giyim yardımında bulundu. Keklik, "Müdürlüğümüzün hizmetlerinden olan Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında ailemizi değerlendirdik. Bu konuda gerekli yardımı yapacağız. SYDV ve Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık. Aile ile ilgili barınmadan diğer ihtiyaçlarına kadar çoğunu karşılamayı düşünüyoruz" dedi.

Evde akrep bulundu

Öte yandan, ailenin yetkililerce inceleme yapılan evlerinde akrep bulunması da yaşadıkları durumu gözler önüne serdi. Anne Saliha Aksu, "Havalar daha soğuk olmasına rağmen evde akrepler görülmeye başlandı. Korkudan kilimleri kaldıramıyorum yerden. Daha büyük akrepler çıkabilir" dedi.

"Bize sahip çıkacaklar"

Maddi zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren engelli çiftin 8'inci sınıfa giden oğlu Şehmus Aksu, "Sosyal Politikalardan geldiler ve evimizi gördüler. Bize sahip çıkacaklar. Allah devletimizden razı olsun" diye konuştu.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 570 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA