• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akademi, Gelecek Yılın Oscar Tarihlerini Açıkladı
28 Mayıs 2021 Cuma 10:41

Akademi, Gelecek Yılın "Oscar" Tarihlerini Açıkladı

Adayların belirleneceği ve törenin düzenleneceği tarihler açıklandı..
Bu yıl gösterime girecek filmlerin değerlendirileceği ve önümüzdeki yılın başlarında düzenlenecek olan Akademi Ödüllieri'nin tarihleri açıklandı. 94. kez düzenlenecek olan Oscar Töreni için Akademi'den tarih paylaşımı geldi. Hemen her yıl şubat ayının sonlarında olan tören, 2021 yılında nisan ayında düzenlenmiş ve Koronavirüs tedbirleri gölgesinde yaşanmıştı. 
 
Akademi, önümüzdeki yıl için tarihi yine şubat ayına çekmeyi planlamıştı ama bunun yerine geçmiş bazı yıllarda olduğu gibi mart ayında karar kıldı. Yapılan açıklamaya göre, adaylar 8 Şubat 2022 tarihinde açıklanacak ve kazananlar ödüllerine 27 Mart tarihinde yapılacak törenle kavuşacak. Bazı dallardaki ilk eleme anlamına gelen kısa liste ise 21 Aralık tarihinde açıklanacak.
 
Pandemi koşulları ve aşılama verileri göz önüne alındığında, önümüzdeki yıl törenin geleneksel formatında yapılması bekleniyor. Akademi, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle hem başvuru sürelerini uzatmış, hem de sinema salonu şartını kaldırmıştı. Yapılan açıklamada son başvuru tarihi eskisi gibi 31 Aralık gününe çekildi. Bir filmin Oscar adayı olabilmesi için 1 Mart - 31 Aralık tarihleri arasında bir çıkış tarihine sahip olması gerekiyor.
 
94. Akademi Ödülleri Töreni, Hollywood'da bulunan Dolby Theatre'da düzenlenecek. Son yıllarda sunucusuz düzenlenen tören için yine aynı kararın alınması bekleniyor. Geçtiğimiz yıldan sarkan ve bu yıl için planlanan filmlerin çokluğundan dolayı ödül sezonunun hareketli geçmesi bekleniyor. En iyi filmi son kazanan filmi Chloe Zhao yönetimindeki Nomadland olmuştu. 
 
Kaynak: beyazperde.com
Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA