• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Bosna Hersekte
07 Mayıs 2021 Cuma 10:14

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Bosna Hersek'te

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek'e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na eşlik eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Saraybosna’ya ziyaret gerçekleştirdi.
İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmed Mahsum Melikoğlu ile beraber Bosna Hersek'e ziyaret gerçekleştiren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, önce Kovaçi Şehitliği’ni, ardından Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti.
 
Osmanlı Dönemine ait 16'ncı yüzyılda kurulmuş olan Başçarşı’da esnaf ziyareti gerçekleştiren Aydın, Tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi ziyareti sırasında yerel cemaat ile bir araya gelerek Saraybosna-Diyarbakır gönül birlikteliği hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Neretva Nehri üzerinde bulunan tarihi Mostar Köprüsü'nde Diyarbakır Kadayıfı dağıtan AK Parti heyeti, son olarak tarihi Blagay Tekkesi ziyareti ile Saraybosna gezisini sonlandırdı.
 
AK Parti heyeti, Bosna Hersek’te bulunduğu süre boyunca her akşam yerel halktan bir ailenin evine konuk oldu. İftarını konuk olduğu evlerde açan Aydın, misafir olduğu evin sokağına Diyarbakır'ın yöresel lezzetlerinden olan Ciğer ve Kadayıf ikramında bulundu.
 
Aydın, ziyareti sırasında Diyarbekirspor formasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hediye etti. (İLKHA) 
Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA