• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aileler baskı kurmasın, öğrenciler bol bol kitap okusun
21 Ocak 2022 Cuma 13:34

Aileler baskı kurmasın, öğrenciler bol bol kitap okusun

Bitlis’te olumsuz hava şartlarına rağmen 89 bin öğrenci karne alarak, sömestri (yarıyıl) tatiline girmenin sevincini yaşadı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bu yıl sıkıntı yaşamadan yarıyıl tatiline girdiklerini söyledi.
Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de sömestri tatili için karne dağıtım programı düzenlendi. Bitlis 8 Ağustos İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törene katılan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet edip, karnelerini verdi. Karne dağıtım programına katılan aileler ise çocuklarının heyecanına ortak oldular.
 
Karne dağıtım programının ardında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çağatay, Bitlis’te 730 eğitim kurumunda 89 bin 258 öğrencinin karne heyecanını yaşadığını belirterek, sömestri tatilinde öğrencilere başarılar diledi.
 
Çağatay, "Öğrencilerimiz karnelerini alarak sömestr tatili başladı. Bitlis'imizde 6 bin 700 öğretmenimiz, 89 bin öğrencimize bu dönem eğitim verdik. Geçen yıl pandemiden kaynaklı sıkıntı çok şükür bu yıl yaşamadık. Okullarımızı kapatmadık. Sağlıkla atlattık. Ümidimiz o dur ki ikinci dönem sağlıkla atlatalım." dedi.
 
Tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlı tatiller dileyen Çağatay, ailelere çocukların moralini yüksek tutmaları tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 415 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA