• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aile içerisindeki kavgaların, boşanmaların ve cinayetlerin en büyük sebebi içkidir
21 Aralık 2021 Salı 10:21

Aile içerisindeki kavgaların, boşanmaların ve cinayetlerin en büyük sebebi içkidir

ÖNDER Siirt Şube Başkan Yardımcısı Musa Doğrusever, son günlerde yaşanan içki kaynaklı ölümlere dikkat çekerek, birçok huzursuzluğun ana sebebinin içki olduğunu belirtti.
Türkiye’de son günlerde artan içki vakalarında can kaybı sayısı 25'e yükseldi. Son olarak İstanbul Esenyurt’da 6, Gaziantep Nizip'te 4, Mersin'de de 1 kişi içki nedeniyle hayatını kaybetti.
 
Günümüzdeki boşanmaların ve aile facialarının büyük bir çoğunluğunun içkiye bağlı olduğunu ifade eden ÖNDER Siirt Şube Başkan Yardımcısı Doğrusever, hem devletin hem de sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen görevi yapmalarını ve daha büyük facialar yaşanmadan önlem almaları gerektiğini söyledi.
 
“Şeytan, içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ister”
 
Musa Doğrusever
 
Alenin ve neslin korunmasının önceliklerimizin arasında olması gerektiğine dikkat çeken Doğrusever, İslam’ın içkiye bakışını şu şekilde açıkladı:
 
“Allah (Celle Celaluhu) insanın sağlığını, mutluluğunu bozan her türlü şeyi yasaklamış haram kılmıştır. Bu yasaklardan bir tanesi de içkidir. Allah, Maide suresinin 91’inci ayeti kerimesinde mealen şöyle buyurmaktadır ‘Şeytan, içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?’ Allah (Celle Celaluhu) içkiyi yasaklamış çünkü içkinin pek çok zararları vardır. İçki, insanlar arasına düşmanlık ve kin sokar, birlik ve kardeşliğe zarar verir. İçkinin yasaklandığı ayet-i kerimede Cenab-ı Allah içkiden tamamen uzak kalmamızı çünkü içkinin şeytanın bir işi olduğunu bizlere beyan etmektedir.”
 
 “Kavga ve aile cinayetlerinin en büyük nedeni içilen içkilerdir”
 
İçkinin toplumda yarattığı zararlara değinen Doğrusever,  konuşmasına şu şekilde devam etti:
 
“İçki, sinir sistemini bozarak cinayetlere varan kavgalara yol açar. Zaman zaman gazete sütunlarına yansıyan kavga ve cinayetlerin en büyük nedeni içilen içkilerdir. Yine ayet-i kerimede içkinin insanı Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoyduğu ifade edilmektedir. Zamanının büyük kısmını içki masasında geçiren bir kimse bu süre içerisinde namaz kılmayı ve Allah’a ibadet etmeyi unutur ve en kıymetli sermayesi olan vaktini içki masasında boşuna geçirmiş olur. İçki, insanın başını aklından alır. Zaten içkiye (Ğamır) denmesinin nedeni aklı örtüğü, kafayı dumanlandırdığı içindir. Çoğu trafik kazaları da sürücülerin trafiğe alkollü çıkmalarından kaynaklanmaktadır.”
 
“Ailenin ve neslin korunması önceliklerimizin arasında olması gerekiyor”
 
İçkiye müptela olan insanların içki nedeniyle hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Doğrusever, daha büyük facialar yaşanmaması için önlem alınması gerektiği noktasında şu tavsiyelerde bulundu:
 
“Günümüzdeki boşanmaların ve aile facialarının büyük çoğunluğu içkiye bağlıdır. Aile içerisindeki kavgalar, cinayetler ve boşanmaların en büyük sebebi de içkidir. Peygamber Efendimiz ‘İçki kötülüklerin anasıdır.’ diyor. Çok ciddi önlemlerin alınması ve yaptırımların uygulanması gerekiyor.  Alenin, neslin korunması önceliklerimiz arasında olması gerekiyor. Bunu için hem devletin hem de sivil toplum kuruluşlarının üzerlerine düşen görevi ifa etmelerini, daha büyük facialar yaşanmaması için önlem almalarını istiyoruz.” (İLKHA)
Bu haber toplam 720 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA