• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aile diş hekimleri mesaide
25 Ağustos 2022 Perşembe 09:07

"Aile diş hekimleri" mesaide

Kırşehir'de, aile hekimine giden 2-12 yaşlarındaki çocukların ağız ve diş sağlığı kontrollerine başlandı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni ziyaret eden Vali Hüdayar Mete Buhara, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
Sağlık Bakanlığınca koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yaygınlaştırılması kapsamında pilot il seçilen başta ilimiz Kırşehir olmak üzere 3 ilde ‘Aile Diş Hekimliği Uygulaması’na geçilmiştir.
 
Aile Diş Hekimliği uygulaması ile İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde bulunan 2-12 yaş grubundaki çocuklarımızın muayenesi, koruyucu tedavileri, takipleri il ve ilçelerimizde görev yapan toplam 8 diş hekimimiz tarafından yapılacaktır.
 
Ailelerimizin izlemesi gereken yol şu şekildedir:
 
Aileler, aile diş hekimlerini e- Nabız uygulamasından öğrenebileceklerdir.
 
MHRS sisteminden veya 182 no’lu randevu hattını arayarak randevu oluşturabileceklerdir.
 
Randevu aldıkları tarih ve saatte bulundukları il veya ilçe merkezindeki sağlık tesisine başvuracaklardır.
 
Bu aşamada il merkezimizde ağız ve diş sağlığı merkezinde, ilçelerde de toplum sağlığı merkezlerinde kurulan aile diş hekimliği polikliniklerinde çocuklarımız ilk muayeneye kabul edilecektir. Çocuklarımızın ve ailelerinin Aile Diş Hekimini ilk ziyaretlerinde; ilk muayene yapılacak, ağızdaki çürük diş sayısı, tedavi görmüş dişler, eksik dişler, çene yapısı bozuklukları sisteme kaydedilecek ve bu şekilde çocuklarımızın çürük risk analizi yapılmış olacaktır. Bu analiz çocukların ne sıklıkta diş hekimini ziyaret etmesi gerektiğini ortaya koyacaktır.
 
Daha sonra geçtiğimiz yıllarda okullarda yapılmakta olan çürük önleyici flor vernik tedavisi, çürüklerin başlama yeri olabilen çukurları örtme uygulaması, diş plaklarının temizlenmesi, beslenme ve ağız temizliği eğitimleri yapılacak, gerekli durumlarda ileri tedavi için çocuk diş hekimliği kliniklerine yönlendirme yapılacaktır ve çocuklarımız risk analizine göre 3 veya 6 ay sonrasına takibi yapılmak üzere tekrar davet edilecektir.
 
Bu şekilde çocukluk çağında başlayan bir hastalık olan diş çürükleri henüz oluşmadan önlem alınarak engellenebilecektir. (İLKHA)
Bu haber toplam 373 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA