• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ağrıda yakalanan 12 maymun Gaziantepe götürüldü
07 Mayıs 2021 Cuma 09:47

Ağrı'da yakalanan 12 maymun Gaziantep'e götürüldü

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Sınır Kapısından yurda sokulmaya çalışılan, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan örümcek maymun türü 12 maymun yakalandı.
Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan örümcek maymunu cinsi maymunlar yüksek fiyata kaçak yollar ile satılabildikleri için hayvan kaçakçılarının sürekli olarak hedefinde.
 
Yurt dışından Gürbulak Gümrük Sınır Kapısından İran plakalı bir tır içinde Türkiye'ye sokulamaya çalışılan 12 örümcek maymunu yakalandı.
 
Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye giriş kantarının yanında yerde gördükleri 2 kafesi incelemeye başladılar. Yaptıkları incelemede kafesler içinde 12 adet maymun olduğunu tespit eden ekipler yaptıkları kamera taramasında 5 Mayıs'ta gece saatlerinde kimliği belirlenemeyen bir kişinin, hudut giriş bölgesinde tırların arasından çıkarak elinde bulunan 2 kafesi giriş kantar yanında park etmiş olan İran plakalı bir tırın çekici bölümüne koyduğunu belirledi.
 
Ekipler, görüntülerin devamında kimliği belirlenemeyen bir kişinin de tırdan inerek 2 kafesi araçtan indirip tekrar giriş kantarının yanında yere koyduğunu tespit etti.
 
Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine muhafaza altına alınan maymunlar, Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
 
Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları işlemlerin ardından aç kalan hayvanları beslediler.
 
Ağrı'da bu hayvanların tutulacağı bir hayvanat bahçesi olmadığı için ekipler 12 maymunu Gaziantep Hayvanat Bahçesine teslim edilmek üzere yola koyuldu.
 
Hayvanat Bahçesine teslim edilecek olan maymunlar burada yapılacak işlemlerin ardından ziyaretçilere görücüye çıkarılması bekleniyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA