• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ağrıda üniversite öğrencileri küçük parçalardan sanat eseri üretiyor
28 Kasım 2022 Pazartesi 08:04

Ağrı'da üniversite öğrencileri küçük parçalardan sanat eseri üretiyor

Birçok sanat dalında eğitim gören Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi El Sanatları Bölümü öğrencileri, üzerinde emek harcadıkları ufak parçaları büyük sanat eserlerine dönüştürüyorlar.
Birçok sanat dalında eğitim gören Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi El Sanatları Bölümü öğrencileri, üzerinde emek harcadıkları ufak parçaları büyük sanat eserlerine dönüştürüyorlar.
 
Yaklaşık on yıldır eğitim veren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi El Sanatları Bölümü, birçok öğrencinin farklı sanat dallarında yetişmelerini sağlıyor. İki yıl boyunca eğitim alan öğrenciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra birçok sanat dalında eğitim verebilecek seviyeye geliyor.
 
Hem eğlenceli zaman geçiren, hem de eğitim gören el sanatları bölümü öğrencileri, sevdikleri sanat alanlarını meslek haline getirmek için eğitimlerini sürdürüyorlar.
 
 
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi El Sanatları Bölüm Başkanı Hakan Elitok, öğrencilerin çeşitli sanat dallarında eğitim gördükleri söyleyerek, eğitimlerini tamamladıktan sonra farklı alanlarda iş imkânına sahip olabileceklerini belirtti.
 
Bölüm hakkında bazı bilgilendirmelerde bulunan Elitok, "Üniversitemizin el sanatları bölümü yaklaşık on yıldır hizmet vermektedir. Bu bölümde dört dönem ders vermekteyiz. Öğrencilerimiz buradan mezun olduktan sonra Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğreticiler olarak iş görebiliyorlar veya DGS’ye girerek 4 yıllık bölümlere geçerek eğitimlerini tamamlayabiliyorlar. Teorik ve uygulamalı dersler yapıyoruz. Minyatür, Tezhip, Ebru, Çini derslerimiz bulunmaktadır. Diğer atölyelerimizde ise çeşitli alanlarda eğitim veriyoruz. Bu alanda mezun olan arkadaşlar Halk Eğitim Merkezlerinde, Kültür Bakanlıklarında usta öğretici olarak görev yapabiliyorlar. Eğitimlerini tamamladıktan sonra da kendilerine atölyeler açıp oralarda çalışmalarını yürütebiliyorlar." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA