• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ağrıda 44 bin dekarlık alanda ayçiçeği ekildi
29 Eylül 2022 Perşembe 08:01

Ağrı'da 44 bin dekarlık alanda ayçiçeği ekildi

Ağrı Valisi Osman Varol, verimli toprağı nedeni ile kentin yerlisi ve il dışından gelen çiftçilerin üretim noktasında ilgisini çektiğini, özellikle ayçiçeği üretimi açısından önemli bir noktaya ulaşıldığını söyledi.
Verimli arazileri ve özellikle iklim şartlarından dolayı bazı ürünlerin şartların oluştuğu, verimli yetişebildiği Ağrı'da ayçiçeği üretimi açısından kent son yıllarda önemli bir seviyeye gelmiş durumda.
 
Üretimde kentin geldiği noktayı ve oluşturduğu istihdam hakkında bilgi veren Ağrı Valisi Osman Varol, kentte üretilen ayçiçeğinin hem lezzetli olduğunu, ekonomiye ve istihdama da büyük katkı sağladığının altını çizdi.
 
"Ayçiçeği üretimi gerçekten ilimizde artırıyor." diyen Vali Osman Varol sözlerini şöyle sürdürdü:
 
İlimiz ayçiçeği üretimi açısından çok uygun bir yer ve çiftçimizde de yer yer bu gelenek yavaş yavaş oturmaya başladı. Şuan itibari ile 44 bin dekarlık alanda ayçiçeği ekilişi var. Bunun 23 bin dekarlık kısmı yağlık, 21 bin dekarlık kısmı da çerezlik ve alıcıların, tedarikçilerin beğendiği kaliteli bir ürüne sahip Ağrımız. Hem toprak ve hem iklim özellikleri, gece gündüz sıcaklık farkı sebebi ile çerezlik ürünlerin içi hem dolu oluyor hem de inanılmaz lezzetli oluyor. Bunun içinde çok fazla ilgi görüyor. Bizde devlet olarak, Özel İdare imkânları ile çiftçimizi desteklemeye gayret gösteriyoruz.
 
Verimli toprakları nedeni ile kentin il dışından üreticilerin dikkatini çektiğini ve kayıt yaptırarak kentte büyük üretimler yaptığını söyleyen Vali Varol, "Son yıllarda sadece dışarıdan gelip burada arazi kiralayıp bu işi yapmak yanında, çiftçilerimizde ciddi anlamda ilgi göstermeye başladılar. Bugün hasat için ziyaret ettiğimiz mevcut çiftçimiz 1400 dekarlık alanda bu tarımı gerçekleştiriyor ve dekar başına da yaklaşık 350 kiloluk bir verim var. Bu hem ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan hem de bunu üreten çiftçiye çok katkı sağlayan bir ziraat türü. İlimizde de bunun gelişmesini görmek bizi ziyadesi ile mutlu ediyor. 44 bin dekarlık ekiliş alanı mevcut şuan, gelinen noktadan memnunuz ama bunu artırmak için yıllar içerisinde daha fazla çiftçimizin bunu tercih etmesin için çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Bir diğer tarafı da işte arkamda görmüş olduğunuz gibi kardeşlerimiz hasat çalışmalarında büyük bir gayret gösteriyorlar, aynı zamanda istihdam da sağlıyor. Şuan burada çalışan vatandaşlarımızın çoğu bu yörede çalışan insanlarımız, onlarda bir şekilde aile ekonomilerine katkıda bulunmuş oluyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 291 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı
  • CHP heyetinden Ahmet Türk’e ziyaret
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA