• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​AGD Batman Şube Başkanından Kuran düşmanlığına tepki.
26 Ekim 2019 Cumartesi 10:22

​AGD Batman Şube Başkanından Kur'an düşmanlığına tepki.

​Konya’da reklam panolarına asılan "Yahudi ve Hıristiyanları dost (veli) edinmeyin…" ayet-i kerimesi üzerinden İslam'ı hedef alanlara tepki gösteren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, bu zihniyeti kınadıkları belirtti.
AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, beraberindekilerle İLKHA Batman İrtibat Bürosu'nu ziyaret etti.
 
Özkan, ziyarette Konya’da AGD ve MGV tarafından otobüs duraklarındaki reklam panolarına asılan "Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost (veli) edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, O’da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez." Maide Suresinin 51'inci ayet-i kerimesi üzerinden İslam'ı hedef alanlara tepki gösterdi.
 
Özkan, "Bu ayeti kerimeyi baz alarak bunun sanki Nazi zihniyeti olarak lanse edip İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret eden zihniyeti kınıyoruz. Kur'an-ı Kerim ayetiyle bu şekilde yorum yapmak ve İslam'a hakaret etmek hiç kimsenin haddi değildir. Bu durumu kınıyoruz. Bizim bir tek gayemiz var. Yeryüzünde barışı sağlamak, hakkı ve adaleti tesis etmektir. Peygamberlerin yeryüzüne bir geliş gayeleri hak ve adalet mücadelesidir. Biz böyle bir medeniyetin çocukları olarak biz bizden olamayana inancı ırkı farklı olan insanları nasıl ötekileştirebiliriz. Bunu yapamayız çünkü din bunu reddetmiştir. Peygamber Efendimiz Yahudi ve Hristiyanlarla ticari münasebetlerde bulunmuştur." ifadelerini kullandı.
 
Özkan, şunları söyledi:
 
Karşı durduğumuz Hristiyan ve Yahudiler 100 yıldır Filistin'de Müslümanlara kan ve gözyaşı yaşatan insanlardır. Suriye topraklarında dışarıdan müdahale etmeye çalışan kâfir zihniyetli topluluklardır. Bu coğrafyada kim zülüm ediyorsa ve kim insanları yok saymaya kalkıyorsa biz buna karşıyız. Bu ayet-i kerime biraz da buna cevaptır. Bunu da kimse başka yere çekmesin, kimse bir Yahudi veya Hristiyan düşmanlığı üzerine inşa etmesin ve bunun üzerinde de İslam'a saldırmaya kalkmasın.
Özkan, ziyarette ayrıca 26 Ekim Cumartesi günü saat 19.30'da Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda "Hak, Adalet ve Kardeşlik" temalı bir konferans düzenleyecekleri, herkesi konferansa beklediklerini söyledi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 200 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA