• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Afgan yetkililerden uluslararası topluma yardım çağrısı
19 Ocak 2023 Perşembe 07:56

Afgan yetkililerden uluslararası topluma yardım çağrısı

Avrupa Birliği ve Uluslararası Kurtarma Komitesinden (IRC) heyetleri kabul eden Afgan hükümet yetkilileri, ülkenin daha fazla insani yardıma ihtiyacının olduğuna dikkat çekti.
Avrupa Birliği ve Uluslararası Kurtarma Komitesinden (IRC) heyetleri kabul eden Afgan hükümet yetkilileri, ülkenin daha fazla insani yardıma ihtiyacının olduğuna dikkat çekti.
 
Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulselam Hanefi, IRC heyetiyle görüştü.
 
Heyet adına konuşan Medlien, IRC"nin Afganistan dahil birçok ülkede uzun yıllardır insani yardım sektöründe faaliyet gösterdiğini belirtti.
 
Afganistan'ın işgalini sona ermesinin ardından ülkeden ayrılmadıklarını ve halka yönelik yardımlarına devam ettiklerini belirten Medlien, Afganistan halkına çeşitli sektörlerde yardım sağlamaya devam etmek için İslam Emirliği yetkililerinden IRC ile işbirliğini artırmalarını istedi.
 
Başbakan Yardımcısı Hanefi ise, IRC'nin insani faaliyetlerini takdir ederek örgütün faaliyetlerinin devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı.
 
Hanefi, “Yaklaşık yarım asırlık savaş ve güvensizlik ve özellikle bu yılın soğuk kışından sonra halk, daha fazla insani yardıma ihtiyacı duyuyor." diyerek insani yardımların siyasi meselelerle ilişkilendirilmemesi gerektiğini kaydetti.
 
Uyuşturucu bağımlılarının sorunlarını zorlayıcı sorunlar olarak nitelendiren Hanefi, IRC'den ülkedeki uyuşturucu bağımlılarının rehabilite edilmesi için İslam Emirliği ile işbirliği yapmasını istedi.
 
Hakkani, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi ve AB heyetiyle görüştü
 
Afganistan İslam Emirliği İçişleri Bakan Siraceddin Hakkani de Avrupa Birliği Afganistan Delegasyonundan bir heyet ile görüştü.
 
Hakkani, Avrupa Birliği'nin bu zor zamanda Afganlara insani yardımı devam ettirmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.
 
Hakkani, uyuşturucu bağımlılarına yönelik tedavi kampanyalarında AB'nin işbirliği için teşekkür etti.
 
Haqqani ayrıca bugün Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay ile bir araya geldi. Görüşmede Hakkani, Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı insani yardımlarını övdü.
 
Erginay ise Afganistan'da güvenliğin daha iyi sağlanması için bakanlığın çabalarını takdir etti.
 
Erginap Herat demiryolu ile Afganistan'a insani yardım ulaştırmak istediklerini ve bu yardımın sürdürülebilir olması için çalışacaklarını kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA