• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adanada 14üncüsü düzenlenen kitap fuarına yoğun ilgi
24 Şubat 2022 Perşembe 09:53

Adana'da 14'üncüsü düzenlenen kitap fuarına yoğun ilgi

Birçok yazar ve yayınevi standının bulunduğu Çukurova Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 27 Şubat'a kadar kitapseverleri ağırlayacak.
Katılımın yoğun olduğu gözlenen fuarda, kimi yayınevi ve yazar memnuniyetini dile getirirken kimi de daha yüksek bir katılım beklediklerini belirtti.
 
Katılımın, salgın sonrası gerçekleştirilen ilk fuar için yeterli olduğunu belirten Yazar Soner Erdem, "Stantlar bol bol olsun, fuarlar dolsun taşsın ki bu ülke için büyük bir kazanımdır." dedi.
 
Soner Erdem
 
"Üzülerek söylüyorum maliyetteki artış ülkemizin gerçeği fakat yayın evleri kârından eksiltip okuyucuyu kitap ile buluşturmaktadır. Kitap anlamaktır, okumaktır ve anlatmaktır." ifadelerini kullanan Erdem, kitap okumanın kişiye çok şey kazandırdığını belirtti.
 
Muharrem Bayır
 
Adana'nın insanı ve havası sebebiyle fuara sıcak bir katılımın olduğunu belirten Muharrem Bayır, "Adananın kaliteli bir okur kitlesi var ve ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde katılım daha da yükselecektir." dedi.
 
3 aylar sebebiyle gerekli indirimleri sağlayıp kitabı okuyucu ile buluşturduklarını vurgulayan Bayır, kitapların farklı farklı hayatları yaşamak isteyen kişiler için hayata açılan bir pencere olduğuna vurgu yaptı.
 
Erkan Karasoy
 
Fuarın oldukça hareketli ve katılımın da yüksek seviyelerde olduğunu kaydeden Yazar Erkan Karasoy, "Adana halkının ilgisi çok güzel ve çevre illerden de katılım var, bu nedenle oldukça memnunuz." dedi.
 
Karasoy, ekonomik nedenlerle insanların öncelediği ihtiyaçları olduğunu, kitap alırken de bunu göz önünde bulundurduklarına dikkat çekti.
 
"Kitap farklı dünyalara açılan kapılardır." diyen Karasoy, insanların, farklı hayatları merak ediyorlarsa kitap okumaları gerektiğini, bunun çok daha güzel ve eğlenceli bir yol olduğunu belirtti.
 
Yazarların, maliyetler öne sürülerek getirilmediğinden şikâyet eden Mehmet Bey, her sene fuara katıldığını belirtti.
 
Gençlerin yoğunlukla üniversite hazırlık kitaplarına rağbet ettiğini, düşünce ve fikir kitapları bulunan stantların boş kaldığına vurgu yapan Mehmet Bey, "Maliyetler sebebiyle yayın hayatına ara veren dergilerin olması büyük bir kayıptır." dedi.
 
Kitap tercihinde fiyata bakılmaması, yayına ve içeriğe bakılması gerektiğini ifade eden Mehmet Bey, "Okumamız lazım, kişinin fikrini ince ve zarif yaptığı için kitabın hayatın içerisinde ve tam ortasında olması gerekir." şeklinde konuştu.
 
Serdar Sabuncu
 
Salgın sürecinden sonra katıldıkları ilk kitap fuarı olmasına rağmen ciddi katılım olduğunu dile getiren Serdar Sabuncu, var olan ekonomik sıkıntıların satışlara da yansıdığını belirtti. Sabuncu, "Kitap okumak hem kişiyi hem de dünyayı değiştirebilir." dedi.
 
İsmail Sadak
 
Bu yılki katılımın diğer yılara nazaran daha az olduğunu belirten İsmail Sadak, "Çocuklu aileler, fiyatlar sebebiyle tercihlerini değiştirebiliyorlar, bunun sebebini yaşanan pandemi ve ekonomik durum olarak görüyorum." dedi.
 
Önüne gelen her kitabı okumanın kişiye faydalı olmayacağını belirten Sadak, "İnancımızın istikametinde, bilinçli okumayı tavsiye ediyorum. Kişinin kendini bilmesi ve kendini okumasının kitap okumakla mümkün olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 720 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA