• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adalet ve Tarım bakanlıkları arasında yeşil işbirliği .
28 Eylül 2019 Cumartesi 11:21

Adalet ve Tarım bakanlıkları arasında "yeşil" işbirliği .

​Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında iki yeni işbirliği protokolü imzalandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında "Denetimli Serbestlik Kapsamındaki Yükümlüler ile Açık Ceza İnfaz Kurumundaki Hükümlülerin Ağaçlandırma İşlerinde Çalıştırılabilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü" imzalandı.
 
Buna göre, hükümlülerin işgücünden yararlanılacak, eğitimle iş sahibi olmaları sağlanacak. Ayrıca dalet ormanlarında en az 500 bin fidan dikilecek, adliyeye giren herkese bir fidan verilecek.
 
İmza töreninde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sorumluluklarından ve öneminden bahseden Bakan Bekir Pakdemirli, "Yemyeşil Bir Türkiye'yi gönülden istiyorsak, gönüllü olmak zorundayız!" dedi ve  imzalanan işbirliği protokolü ile Türkiye'nin yeşillendirilmesi, ağaç sevgisinin arttırılması ve yeşil alanların genişletilmesi çalışmalarının, kamu işbirliği ile etkin olarak uygulanmasının sağlandığını belirtti.
 
Bakan Pakdemirli, orman varlığının her geçen gün arttırıldığına dikkat çekerek, yangınla mücadelede gelinen noktaya değindi. Pakdemirli, "Yangınlar başta olmak üzere, her türlü tehlikelere karşı, ormanlarımıza sahip çıkıyoruz! Ormanlarımızın geliştirilmesi ve genişletilmesi konusunda durmaksızın çalışıyoruz!  Şunun altını çiziyorum: Biz, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerdeniz! Orman yangınlarına müdahalede 12 dakika ile birinci sıradayız! Bu rekor; ormana ve orman canlılarına olan sevgimizin rekorudur!." diye konuştu.
 
17 yılda 4.3 milyar fidan toprakla buluştu
 
Son 17 yılda orman alanlarında yaşanan artışı da rakamlarla belirtti Pakdemirli, "Son 17 yılda, 5,3 milyon hektar alanda çalışarak, 4,3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bu süre zarfında, orman alanlarımızın da 1,8 milyon hektar artmasını sağladık." ifadelerini kullandı.
 
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere; Hükümet tarafından, ağaçlandırma, ormanlarıın ve erozyon kontrol çalışmalarına büyük önem verildiğini de ifade eden Pakdemirli, bu kapsamda Adalet Bakanlığı ile bugüne kadar toplam, 3 adet işbirliği protokolü imzalandığını hatırlattı.
 
Pakdemirli, şunları söyledi: "Bunların içerisinde, Adalet Bakanlığı tarafından, kamu hizmeti kapsamında, ceza infazının uygulandığı çalışmalar içerisinde özellikle, fidan dikimi ve bakımı faaliyetlerinin, ön plana çıkan önemli bir faaliyet alanı olduğunu biliyorum. Bu kapsamda; Türkiye genelinde yapılan faaliyetler ile 2019 yılı, Ağustos ayı itibarı ile 52 bin 47 yükümlü ile 5 bin 432 hektar alanda, 1 milyon 160 bin adet fidan dikimi, 2 milyon 466 bin adet fidanın bakımı gerçekleştirildi. Bugüne kadar yapılan ormancılık çalışmalarından, özellikle fidan dikiminin, yükümlüler üzerinde olumlu etkileri olduğunun bilgisini de alıyoruz! Çünkü biliyoruz ki, üreten insandan zarar gelmez! Çünkü görüyoruz ki, emek veren insan kötülük düşünmez! Çünkü inanıyoruz ki, çalışkan insan suça meyletmez!"
 
Adalet Bakanlığı ile imzalanan, İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi Protokolü ve Denetimli Serbestlik Kapsamındaki Yükümlüler ile Açık Ceza İnfaz Kurumundaki Hükümlülerin Ağaçlandırma İşlerinde Çalıştırılması şeklindeki iki yeni protokolün detaylarını da anlatan Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti:
 
Bu iki yeni protokolle, Adalet Bakanlığı ile yapılacak işbirliği çalışmalarına, ormancılık faaliyetleri ile birlikte Bakanlığımız; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının çalışma alanları da dâhil edilerek, faaliyet alanı daha da genişletilmiştir. Adı geçen Genel Müdürlüklerimiz, kendi konularına göre, iş yurtlarındaki hükümlülere eğitim verecekler. Böylece hem hükümlülük süresi içerisinde bu kişilerin işgücünden yararlanılacak, hem de bu kişilere öğretilecek işler neticesinde iş sahibi olmaları sağlanacaktır.
Bu protokollerle daha yeşil bir Türkiye hedeflendiğinin altını çizen Bakan Pakdemirli, aynı zamanda hükümlü ve yükümlülerin topluma entegrasyonuna da büyük katkı sağlamasının amaçlandığını ifade etti.
 
Pakdemirli, "Daha Yeşil Bir Türkiye İçin" sloganıyla 11 Kasım, saat 11.11'de, 81 ilde yapacakları etkinlik ile 11 milyon fidanı, toprakla buluşturacakları aktardı. (İLKHA)
Bu haber toplam 183 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA