• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AÇIK DENİZ YARIŞMALARININ ÖNDE GELEN İSMİ: SUAT YİĞİT
23 Şubat 2022 Çarşamba 12:52

AÇIK DENİZ YARIŞMALARININ ÖNDE GELEN İSMİ: SUAT YİĞİT

Balıkçılık daha doğrusu olta balıkçılığı konusunda ilgili olanlar Suat Yiğit ismini yakından bilir.
Başta sosyal medya üzerinden hazırlamış olduğu programlar olsun hem de katıldığı açık deniz yarışmalarında olsun adı sıkça gündeme gelmekte. 
 
Köken olarak İnegöllü olan Suat Yiğit, 1974 İstanbul doğumlu. Lise eğitimini İstanbul’da yer alan Denizcilik Su Bilimleri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nde tamamlayarak iş hayatına atılır. 
 
Suat Yiğit hayatının bu bölümünü şu kelimelerle anlatır “ İstanbul İstinye doğumluyum. İşçi bir babanın üç çocuğundan ortanca olanıyım. Çocukluktan iş hayatına atılmış, hafta sonları çeşitli restorantlarda çalışmış birisiyim. Hem okul hem de iş hayatı içerisinde yer aldım. Ancak balıkçılık ve deniz tutkusu gönlümde her zaman ayrı bir yeri olmuş ve olmaya da devam ediyor. Lise eğitimimi de bunun üzerine gerçekleştirdim. İlerleyen yıllarda bu konuda daha da çok tecrübe ve bilgi edinerek açık deniz sporlarına ilgi duydum ve hem yurt içi hem de yurtdışında birçok turnuvaya katılarak ödüller kazandım” ifadelerini kullandı. 
 
BELGESEL TADINDA BİR TV PROGRAMI
 
Açık deniz yarışmalarının inanılmaz bir keyfi ve heyecanı olduğunu da sözlerine ekleyen Suat Yiğit “ Ekibim, Orkid Team ile birlikte düzenlenen Tuna Masters Teos’da tuttuğumuz 74,5 kilogram ağırlığında ki kılıç balığı ile birinciliği elde ettik. Bu ödül hem beni hem ekibime büyük bir mutluluk verirken yeni projeler içinde ilham kaynağı oldu. Zaten sosyal medya üzerinden gerekli bilgileri, taktikleri düzenli bir şekilde hazırlayıp tecrübelerimi takipçilerimle paylaşıyorum. Şu anda ise 13 bölümden oluşan belgesel-macera tadında ekip olarak bir TV Show programı üzerinde çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. 
 
“EN BAŞARILI MACERACI İŞ İNSANI”
 
Suat Yiğit’in deniz ve balıkçılık alanına olan özel ilgisi birbirinden çarpıcı ödülleri de beraberinde getiriyor. Türkiye-Avrupa Ödülleri kapsamında “En Başarılı Maceracı İş İnsanı Ödülü” de kendisine takdim edildi. Ödül hakkında da konuşan Yiğit “Benim için oldukça duygu dolu anlardan biriydi. Severek ve büyük çabalar harcayarak yaptığım çalışmaların bir neticesini görmek insana inanılmaz bir mutluluk veriyor” dedi. 
 
“BİLİNÇSİZ AVCILIĞA KARŞIYIZ”
 
Sohbetimizin sonlarında bilinçsiz avcılığa karşı olduklarını da ekleyen Suat Yiğit “Ülkemiz her yanıyla harika bir coğrafyaya sahip. Bu coğrafyaya ülkemizin her vatandaşı gelecek kuşaklarımız için sahip çıkmalıdır. Ben ve arkadaşlarım deniz, balık ve balıkçılık üzerine sahip çıkıyoruz. Hazırladığımız ve sosyal medyadan paylaştığımız videolarda bilinçsiz avcılığa, denizlerimizin ve tabiatımızın kirletilmemesi için devam uyarılarda bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz” ifadesini kullandı. 
Bu haber toplam 784 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA