• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD Sezgin Baran Korkmazın iadesini isteyecek
22 Haziran 2021 Salı 08:59

ABD Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesini isteyecek

ABD Adalet Bakanlığı, kara para aklama soruşturması kapsamında 19 Haziran'da Avusturya'da tutuklanan işadamı Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesinin isteneceğini duyurdu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sezgin Baran Korkmaz hakkında Utah eyaletinde hazırlanan iddianamede, kara para aklama ve on ayrı para transferi dolandırıcılığına yer verildiği belirtildi.
 
İddianamede Korkmaz'ın Türkiye ve Lüksemburg'daki banka hesapları üzerinden 133 milyon dolardan fazla parayı akladığı belirtildi.
 
Yapılan bu işlemlerin Jacob Kingston ve Isaiah Kingston adlı kardeşler ve Lev Aslan Dermen'in Utah'da bulunan biyodizel şirketi Washakie'nin satışı ve üretimi için 1 milyar dolarlık yenilenebilir yakıt vergi iadesi almak amacıyla yalan beyanda bulunarak ABD Hazinesini dolandırma planıyla bağlantılı olduğunun iddia edildiği kaydedildi.
 
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen yıl SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şüphelinin ülke dışında olduğu tespit edilmişti. (İLKHA)
Bu haber toplam 120 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA