• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
77 yaşındaki Şehmus ded tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor
14 Haziran 2018 Perşembe 14:16

77 yaşındaki Şehmus ded tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor

Diyarbakır'da 15 yıl önce eşini kaybeden, 2 çocuğu da evlenip yuvadan uçan 77 yaşındaki Şehmus Yıldırım, hayırsever vatandaşlardan yıkık durumda...

Diyarbakır'da 15 yıl önce eşini kaybeden, 2 çocuğu da evlenip yuvadan uçan 77 yaşındaki Şehmus Yıldırım, hayırsever vatandaşlardan yıkık durumda olan tek odalı evinin onarılmasını istiyor.

Şehmus Yıldırım, 55 yıl farklı işlerde çalışarak hayatını sürdürmeye çalıştı. Evliliği süresince iki çocuğu olan 77 yaşındaki Yıldırım'ın 2003 yılında eşini kaybetmesi ile dünyası başına yıkıldı. Bu tarihe kadar eşi ile tüm zorlukları aşan Yıldırım, iki çocuğunun da evlenmesi ile yapayalnız kaldı. Kızının maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle yanına alamadığı Yıldırım, oğlunun Manisa'ya taşınması fikrine da karşı çıkıp memleketini ve evini terk etmeyeceğini söyledi. Yaşlılık maaşı ve çevredekilerin yardımı ile hayatını sürdüren Yıldırım, arta kalan parasını bir kenara koyup hacca gitme hayalini gerçekleştireceği günü bekledi. Yaklaşık 10 yıl boyunca biriktirdiği para ile hac farizasını yerine getirmek için yola çıkan Yıldırım, hayatının en güzel günlerini orada yaşadığını dile getirdi. Hac görevini yerine getirdikten sonra tekrar Diyarbakır'a dönen Yıldırım, tek odalı yıkık evine gelerek yaşamaya devam etti. Tüm gününü komşuları tarafından verilen yatakta geçiren yaşlı adam, tek isteğinin ömrünün geçtiği ve hatıralarının bulunduğu evin hayırsever vatandaşlar tarafından onarılması olduğunu belirtti.

Tek odada 77 yıl

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yıldırım, 15 yıl önce eşini kaybettiğini ve yalnız yaşadığını söyledi. Yıldırım, "İki çocuğum var, kız bazen yanıma geliyor, oğlum Manisa'da yaşıyor. Ben burada rahatım. Ev benim, kimse bana evden çık demiyor. Buradan başka bir yere gidemem. Hayatım çok zorluklar içinde geçiyor. Param yok, yaşlılık maaşım hiçbir ihtiyacıma yetmiyor. Cebimiz boş, bir gün tok bir hafta açım. Bayram benim için normal bir gün, bir kilo şeker alacağım, kapımı çalan çocuklara vereceğim. Zaten çok fazla kapım çalınmaz. Evimin yapılmasını istiyorum, ben burayı dairelere, katlara değiştirmem. Evimin yapılmasını istiyorum, tek isteğim evimin bakımının yapılması" dedi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 622 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA