• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
75 yaşındaki arkadaşlarına toprağı bellemek için destek oldular
07 Nisan 2022 Perşembe 09:37

75 yaşındaki arkadaşlarına toprağı bellemek için destek oldular

Siirt'te 75 yaşına gelen ve toprağını tek başına bellemekte zorlanan Hasan Enüştekin'in yardımına yaşıtı olan iki arkadaşı yetişti
Siirt'te havaların ısınmasıyla birlikte çiftçiler bağ ve bahçelere inerek budama, çapa ve belleme işlemlerini yapmaya başladı.
 
Her yıl olduğu gibi bu yılda bahçe sahiplerini tatlı bir telaş sardı. Fıstık bahçelerini sezona hazırlamak için kolları sıvayan çiftçiler, budama ve belleme işlemlerine tam hızla devam ediyor.
 
Siirt'te bahar ayı ile birlikte bağ-bahçe işlerine yoğunluk veren vatandaşlar budama, toprağı belleme ve bahçe temizleme işlerine başladılar. Bağ-bahçe sahipleri, her yıl baharın gelmesine yakın bu dönemde belleme çalışmalarını yaptıklarını belirterek bu dönemde yapılan bellemenin verimi artırdığını söylediler.
 
"Ramazan Ayında toprağı işlemek çok zordur"
 
Hasan Anuştekin
 
Ramazan ayında toprağı bellemenin çok zor olduğunu ama arkadaşlarının imdadına yetiştiklerini ifade eden bahçe sahibi Hasan Enüştekin, "Gerçek doğum yaşını bilmiyorum, bizim memleketimizde hiç kimsenin aynı zamanda yazılmamıştır. Ama yaşım 75-76 civarlarındadır. Arkadaşlarım sağ olsunlar bana yardıma gelmişler. Allah onlardan razı olsun, özellikle bu Ramazan ayında toprağı işlemek çok zordur. Onlar kendi istekleri ile torağı bellemeye gelmişler, gönlüm onların çalışmayı bırakmalarından yana ama bırakmıyorlar." ifadelerini kullandı.
 
"Oruçlu iken torağı bellemek çok zor ama mecburuz"
 
Muhittin Erboğa
 
Toprağı bellemek için bu haftanın çok önemli olduğunu ve daha sonra toprağın sertleşmesi nedeniyle belleme işleminin yapılamayacağını belirten Muhittin Erboğa, oruçlu oldukları halde arkadaşlarının yardımına nasıl yetiştiklerini şu şekilde anlattı:
 
Arkadaşımıza yardım etmeye geldik, toprağı belliyoruz. Arkadaşımız yaşlandığı için tek başına toprağı belleyemiyor. Allah'a şükürler olsun oruçluyuz. Bütün Müslümanların ve bizim orucumuz kabul olsun, oruçlu iken torağı işlemek çok zor ama mecburuz. Bu bir hafta içerisinde toprağı işlemek zorundayız, daha sonra toprak sertleşeceği için artık toprağı işleyemeyiz. Geçen yıl kuraktı ama bu yıl hem yağmur hem de kar da yağdı. Bu sene verimin iyi olmasını bekliyoruz. Umutsuz değiliz Allah'a her zaman umudumuz var.
"Yaşlandık ama yine de çalışabiliyoruz"
 
Ahmet Kapalıgöz
 
Gerçekten oruçluyken çalışmanın çok zor olduğu ve insanın resmen kuruduğunu ifade eden Ahmet Kapalıgöz, "Gördüğünüz üzere bu ihtiyara yardıma geldik kendisi tek başına çalışamıyor. Bu sene çok iyi geçecek inşallah. Yaşlandık ama yine de çalışabiliyoruz. Aslında biz genciz. Bu ay çapa, budama ve toprağı işleme vaktidir. Eğer bu yıl iyi giderse fıstıkta iyi verim alacağız ama iyi gitmezse bütün emeğimiz boşa gidecek." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 481 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA