• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
300 derece fırın sıcaklığının önünde oruç tutuyorlar
04 Mayıs 2021 Salı 11:41

300 derece fırın sıcaklığının önünde oruç tutuyorlar

Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyacını karşılamak için yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, 300 dereceyi bulan sıcaklığının önünde oruçlarını tutarak Ramazan’ı geçiriyor.
Salgına rağmen Ramazan ayında yoğun bir mesai harcayan Batman’daki fırıncılar, yaklaşık 300 derecelik sıcağın önünde oruçlu olmalarına rağmen halka ekmek yetiştirmek için gün boyu yoğun bir şekilde çalışıyor.
 
300 dereceyi bulan fırın sıcağından olumsuz etkilendiklerini ancak buna rağmen oruçlarını tutmaya devam ettiklerini belirten kentteki fırıncılar, özellikle Ramazan ayında zorlu bir imtihandan geçtiklerini söyledi.
 
Ramazan ayında çok daha fazla mesai harcadıklarını vurgulayan fırıncılar, İLKHA muhabirine, işlerinin zor olmasına rağmen rızıklarını kazanmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.
 
Oruçlu halde 300 derece sıcaklığın önünde ekmek pişirdiklerini söyleyen fırıncı esnafı Kadri Okay, Allah’ın yardımıyla oruçlarını aksatmadıklarını ifade etti.
 
“Çocuklarımızın rızkı için çalışıyoruz”
 
Yaklaşık 20 yıldır fırında çalıştığını belirten Okay, “Batman’da fırıncıyım. Ramazan ayı nedeniyle fırınımızı sabah 11.00 gibi açıp gece saat 02.30’a kadar açık bırakıyoruz. Şu anda mayıs ayındayız ve havalar çok sıcak olmasına rağmen Allah’a hamd olsun orucumuzu tutuyoruz. Fırının iç sıcaklığı 300 derece, buranın ise 200 derece civarıdır. Bu sıcağa rağmen Allah’ın yardımıyla orucumuzu tutuyoruz. Allah yardım etmese bu sıcakta kimse oruç tutamaz. Çocuklarımızın rızkı için çalışıyoruz.” diye konuştu.
 
Kadri Okay
 
“Oruç tutana Allah yardım ediyor”
 
Hiçbir iş yapmadıkları halde oruç tutmayanlara şaşırdığını ifade eden Okay, “Evlerinde oturup oruç tutmayanları hem duyuyor hem de görüyoruz. Bu güzel ve bereketli Ramazan ayında oruç tutmayanların oruç tutmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü oruç tutmak bir ibadet olduğu gibi sağlık için de çok faydalıdır. Biz bu sıcakta oruç tutuyorsak onlarda rahatlıkla tutabilirler. Bu mübarek Ramazan ayını bir daha görüp görmeyeceğimiz de belli değil. Oruç tutmak çok zor değil. Yeter ki inansınlar, inandıkları zaman Allah yardım ediyor.” dedi.
 
Süleyman Songur
 
“Hem orucumuzu tutuyoruz hem de çalışıyoruz”
 
20 yıldır fırın işinde çalışan bir diğer fırın ustası Süleyman Songur ise şunları söyledi:
 
“Ramazan ayındayız ve havalar çok sıcak. Buna rağmen çok şükür orucumuzu tutuyoruz. Ekmeklerimizi 300 derece sıcaklıkta pişiriyoruz. Burada ise 200 derece sıcaklık var. Her Ramazan ayında Elhamdülillah hem orucumuzu tutuyoruz hem de çalışıyoruz. Sıcaklardan dolayı zorlanıyoruz ama yine de dayanıyoruz. Bazı insanları görüyoruz, gölge ve serin yerde olmalarına rağmen oruçlarını tutmuyorlar. Biz bu sıcağa rağmen orucumuzu tutuyoruz. Bunun mükâfatını da Allah’tan bekliyoruz.”(İLKHA)
Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA