• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2022 Süleyman Çelebi Yılı olarak kutlanacak
03 Haziran 2022 Cuma 10:00

2022 Süleyman Çelebi Yılı olarak kutlanacak

2022 yılının, Mevlid yazarı "Süleyman Çelebi Yılı" olarak kutlanması ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, halk arasında ‘Mevlid' olarak anılan Vesîletü'n-Necât'ın yazarı Süleyman Çelebi'nin vefatının 600. Yılı UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındığını hatırlatıldı.
 
Genelgede, "Yazıldığı dönemden itibaren başta Balkanlar Orta Asya coğrafyaları olmak üzere pek çok ülkede mübarek gün ve gecelerde, doğum, ölüm, sünnet, evlenme, askere gönderme, gibi vesilelerle okutulan söz konusu eserin sahibi Süleyman Çelebi'yi rahmetle yâd etmek amacıyla yıl boyunca yurt genelinde ve yurtdışında etkinlikler düzenlenecektir." denildi.
 
Bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerin Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür Ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütüleceği aktarılan genelgede, söz konusu etkinliklerin Cumhurbaşkanlığınca belirlenecek, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceği kaydedildi.
 
Genelgede, "Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru daveti, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacaktır. Gerçekleşecek etkinliklere ait giderler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacaktır. Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikle güne getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 149 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA