• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali sona erdi
10 Eylül 2019 Salı 14:38

2. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali" sona erdi

Mardin'in Midyat ilçesinde 3 gün 3 gece süren "2. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali" sona erdi.

Midyat Belediyesi ile Midyat Kaymakamlığınca, ilçenin kültür, sanat, yaşam, yemek, el sanatları ile tarihi mekânlarının, gümüş ve taş işçiliğinin tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalde renkli görüntülerle sona erdi.

Işıklar Mahallesi Otogar Alanında düzenlenen festivalde bir teşekkür konuşması yapan, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin,  3 gün 3 gece süren festivali birlik, beraberlik ve kardeşlik teması üzerine hazırladıklarını söyledi.

Şahin şöyle konuştu: “Midyat 2. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz, ancak festivalimiz devam ederken, aldığımız üzücü haber bizi derinden üzdü.  Ömerli ilçesi kırsalında teröristlerin hain pususu sonucu değerli kardeşimiz Mardin Özel Harekât Şube Müdürü Tufan Kansuva ve bir korucu şehit oldu. Terör örgütünü sevindirmemek ve ekmeğine yağ sürmemek amacıyla bugün etkinliğe kaldığımız yerden devam ettik. Ancak coşkulu müzik yerine, tasavvuf, ilahi, dua ve çeşitli etkinliklerle devam ettik. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.  Hain terör örgütü ne yaparsa yapsın birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti şehitlerimizin kanını yerde bırakmadan terörle mücadelede kararlılıkla devam edecektir. İnşallah sizlerden alacağımı güç ve destek ile daha güzel etkinliklerle Midyat’ımızı tanıtmaya devam edeceğiz.” Dedi.

2010 yılının Ekim ayında 9-10-11 tarihleri arasında tekrar Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat festivalini düzenleyeceğini sözlerine ekleyen Şahin, “İlçede devam etmekte olanı doğalgaz, tarihi sokak ve çarşı canlandırma olsun bir dahaki festival geldiğinizde çok farklı bir Midyat göreceksiniz.” Diye konuştu.

Festivalde bizler yalnız bırakmayan kültür ve turizm bakan yardımcımız Özgül Özkan Yavuz’a, Adalet Bakan yardımcımız Şaban Yılmaz’a, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu’ya, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül’e, Milletvekillerine, rektörümüze, öğretim görevlilerimize, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluş temsilcilerine, yurt-içinden ve yurt-dışından gelen Midyat halkı adına teşekkür etti.

Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivalinin ilk ve ikinci kez yapılmasında büyük emeği geçen Midyat eski Kaymakamı Hüseyin Tekin ise, “Gönül isterdi ki festival daha coşkulu geçsin ama bu milletin coşkusuna sevincine kurşun sıktılar. O üç kişiyi de devlet yanlarına bırakmadı. Bizim sizlerden istediğimiz sadece şu bizim evlatlarımızı, yavrularımızı, bizim karşımıza terörist olarak çıkaranlara karşı tepkinizi koyun. Devlet her zaman 18 yaşındadır. Bir değil, bin değil, milyonda şehit olsak bu ülkeyi böldürmeyiz.” Dedi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, daha sonra festivalde emeği geçen, siyaset, iş adamları, destekleyici ve festival komitesine teşekkür ederek. Başarılı ve katkısı olanlar festival anısına onurluk ve çeşitli ödüller verdi.

Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den gelen on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’ne ve Midyat ilçesine ilgi yoğun oldu. Festivalde ilçede hizmet veren Halk Eğitim Merkezi (HEM), Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), kadın kursiyerler el emeği, göz nuru ürünlerini sergiledi.  Sedef Kakma, Mozaik, Rölyef, Gümüş Telkari, Filografi, Kabak, Abajur, Yöresel gıda gibi ürünlerimizin yer aldığı standımız, festivalin en dikkat çeken standları arasında yer aldı. Öte yandan festival alanında Midyat’ın yöresel ürünlerini tanıtan çarşı kuruldu. Sanat sokağı, hanımların el emeği göz nuru el ürünleri sergisi, yöresel ev yemekleri, fotoğraf sergisi, tarihi belgelerle Midyat arşivi, taş işçiliği, ağaç oymacılığı, gümüş telkâri gibi ürünler için stantlar yer aldı.  

Festival konuşmaların ardından Ezidi, Süryani ve Müslüman din adamları ülkenin birliği ve beraberliği için dua etti. Festivalde koro, müzik toplulukları ve sanatçılar, çeşitli, ilahi ve şiirler okudu.

img_0213.jpg

img_0196.jpg

 

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA