• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
12inci Uluslararası Dergi Fuarı başladı
01 Ekim 2021 Cuma 08:19

12'inci Uluslararası Dergi Fuarı başladı

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce dergi katılım sağlayan 12'inci Uluslararası Dergi Günleri fuarı, tarihi Sirkeci Garı'nda kapılarını açtı.
12'inci Uluslararası Dergi Fuarı Fatih Belediyesi ve Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) işbirliği ile DERGİBİR kurucu başkanı ve dergi fuarlarının öncüsü merhum Asım Gültekin anısına düzenleniyor.
 
Dün hazırlıkları tamamlanıp ziyaretçi kabul etmeye başlayan ve bugün resmi açılışı gerçekleşen fuara, DEGİBİR Başkanı Metin Uçar, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Genç Dergiciler Birliği Başkanı Tuba Nur Sucu, DERGİBİR Eski Başkanı Abdullah Zeran, Gazeteci-Yazar İsmail Kılıçarslan, Hukukçu-Yazar Muharrem Balcı ve HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik katıldı.
 
 DERGİBİR Eski Başkanı Abdullah Zeran
 
"Gençler çıkardıkları dergiler için bıkmadan mücadele etmeli"
 
Program açılışında konuşan DERGİBİR Eski Başkanı Abdullah Zeran, "Yaşadığımız çağda dijital platformlara inat bu dergilerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Asımın gençliği olarak nitelendirilen, özellikle gençlerin çıkardığı dergilerin mücadelesi için kapıları aşındırmaları, kapıları çalmaktan bıkmadan mücadeleye devam etmelerini istiyoruz. Bu uğurda bize düşen ne varsa yapmaya hazırız." dedi.
 
Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik
 
Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de, "Burada güzel bir geleneğin başlamasında emeği olan tüm arkadaşlara ve başta merhum Asım Gültekin'i tebrik ediyorum. Allah mekânını cennet eylesin. Hayatını dergiciliğe vakfetmiş bu güzel işlere imza atarak güzel dostluklar kuran ancak genç yaşta aramızdan ayrılan merhum Asım Gültekin'i rahmetle yâd ediyorum." diye konuştu.
 
DERGİBİR kurucu başkanı ve dergi fuarlarının da banisi olan Asım Gültekin için özel bir alanın ayrıldığı fuarda, Gültekin'e ait eserler, ona özel yayımlanan dergiler, kitaplar ve fotoğraflar da sergileniyor.
 
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik 
 
Fuarın açılışında hazır bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik de, açılış sonrasında stantları tek tek gezerek hem dergileri inceledi hem de katılımcılarla hasbihal etti.
 
Uluslararası Dergi Günleri, 3 Ekim Pazar günü akşam 18.00'a kadar misafirlerini ağırlayacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
  • Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
  • Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması
  • Sivas-İstanbul YHT seferleri başlıyor
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA